Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 octombrie 2015

Melci cu nucă fără zahăr


Well, hello!
Nu puteam lăsa luna octombrie să treacă atât de ușor pe lângă noi, fără să va prezint măcar o rețetă delicioasă de duminică! Vara în general nu gătesc prea des, însă, odată cu venirea toamnei, focul arde în șemineu, noi ne înghesuim în jurul lui, iar cuptorul cere să fie aprins! În plus, prietenii de la Green Sugar mi-au lansat o provocare. La aniversarea a 5 ani de existență (observați asemănarea? și blogul meu a împlinit luna aceasta exact aceeași vârstă și nu puteam să nu marchez cumva această dată) am fost invitată să le testez produsele. Zahăr din ștevie, 100% natural, cu 0 calorii și indice glicemic, Dulce ca zahărul, dar lipsit de gustul amar specific șteviei. Pe mine m-a convins și vă invit și pe voi să îl testați. 
Acești melci cu nucă, aromați, pufoși și mai săraci în calorii datorită înlocuirii zahărului obișnuit cu zahăr de ștevie Green Sugar, au înseninat o zi ploioasă de duminica 

Ingrediente:
235 ml lapte cald
50 g zahar
55 g unt topit
1 galbenus mare
o lingura esenta vanilie
o jumatate lingurita de sare
400 g faina
10 g drojdie proaspata

Modalitate de preparare:
     In ordinea in care au fost scrise, ingredientele se pun in bolul unui mixer cu carlig pentru aluat. Se framanta intre 8-10 minute, dupa care se lasa la dospit minim o ora intr-un loc uscat si cald. Aluatul dospit se intinde intr-o foaie de un cm grosime, se unge cu 70g unt moale, se presara nucă măcinată și cacao dupa gust, apoi zahăr/zahăr din ștevie Green Sugar, aproximativ 100-150g, dupa cat de dulce doriti sa fie. Aluatul se rulează, apoi se taie în felii de 3-4 cm grosime. 


Melcii se așează în tava tapetată cu unt și făină și se ung cu ou bătut cu lapte.
     Se coc timp de 30-35 minute la 180 grade C.


Se consumă obligatoriu alături de un pahar cu lapte cald sau o cafea fierbinte! Vă asigur că acest desert vă va face ziua mai frumoasă și mai dulce, dar cu calorii putine!
La mulți ani, Green Sugar! Sper să îți placă ce am pregătit pentru ziua ta!