Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 ianuarie 2014

Lemon mousse & blood orange tart


 Rup tăcerea instalată pe blog în ultima perioadă doar ca să vă scriu rețeta celui mai bun desert încercat în ultima perioadă. Și ca să vă spun ”La mulți ani”! Să aveți un an nou minunat, plin de împliniri, cu sănătate pentru a vă duce la bun sfârșit tot ceea ce v-ați propus și cu mii de bucurii zilnice!

Acest desert este minunat și cred că alte cuvinte ar fi de prisos! 
Baza dulce completează perfect gustul acrișor al spumei de lămâie și al portocalelor roșii, rezultând un desert complet, ușor și răcoritor, perfect pentru perioada în care citricele ne plac atât de mult!
Practic, această rețetă este rezultatul combinării altor două rețete deja prezentate aici pe blog, și anume: crusta tartei este cea cu nucă/migdale folosită la rețeta de tartă rustică cu căpșuni și piersici, iar spuma de lămâie este formată dintr-o parte de lemon curd și o parte de frișcă bătută.