Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 august 2014

Prăjitură pufoasă cu zmeură și caise


Și prima zi de august a început cu muuuuult soare, cu căldură plăcută și cu o întrebare: zmeură sau caise? De ieri știam că prăjitura asta avea să vadă lumina zilei astăzi, la fel cum avea și să dispară instantaneu, însă nu mă hotărâsem dacă zmeura sau caisele vor fi piesa de rezistență a prăjiturii. Și atunci mi-am zis ”din amândouă pun!”. Cu fructele alese savuroase până la cer și înapoi, cu pandișpan pufos și cu aromă de vanilie, prăjitura asta minunată vă va cuceri. Rapiditatea cu care se prepară e totodata un plus, așa că nu e mare scofală să aprindem cuptorul chiar și într-o zi călduroasă (nu pot spune toridă) de vară!
Ingrediente:
(pentru o tavă cu dimensiunile 25x35cm)
4 ouă
o jumătate de linguriță de sare
250 g zahăr
100 ml lapte
100 ml ulei
250 g făină
o linguriță de praf de copt
o linguriță de coajă rasă de lămâie
esență de vanilie

Modalitate de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile spumă tare împreună cu sarea, după care încorporăm zahărul ploaie, mixând în continuare până când zahărul este topit. Adăugăm și gălbenușurile, amestecând încontinuu. Folosind o spatulă, încorporăm făina cernută cu praful de copt, alternând cu laptele și uleiul. În final adăugăm aromele (coaja rasă de lămâie și esența de vanilie).
          Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, nivelăm cu o spatulă, după care așezăm bucățile întregi de zmeură și caisele tăiate felii. Am folosit aproximativ 100g zmeură și 5-6 caise. 
Opțional, putem presăra fulgi de migdale!
 Dăm prăjitura la cuptorul încins la 180°C pentru aproximativ o jumătate de oră, când este bine rumenită la suprafață și trece testul scobitorii.
Se lasă să se răcească în tavă, după care se porționează, se pudrează cu zahăr și se servește obligatoriu afară, la umbră :)




Un comentariu:

  1. Draga Diana, sa stii ca ne place combinatia de zmeura si vanilie la fel de mult precum ne place cea dintre zmeura si ciocolata! :D Iar caisele sunt binevenite in combinatie, e important sa profitam de toate fructele de sezon! Delicioasa arata prajiturica ta, asa cum ne-ai obisnuit deja! :)

    RăspundețiȘtergere