Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 noiembrie 2013

Chec cu suc de mere


- De ce chec?
- Pentru că nu știu să existe un desert mai simplu de făcut decât checul.
- De ce cu fructe confiate?
- Pentru că ele dau este gustul iernii în bucătăria mea.
- De ce suc de mere?
- Pentru că am avut deosebita ocazie să degust cel mai bun suc de mere, 100% natural, cu conținut de 100% fructe autohtone și nu m-am putut abține de la a încerca această delicioasă rețetă care cerea - ghici ce? - suc proaspăt stors de mere. Acest delicios de sănătos suc se găsește sub marca Santerra Natural, despre care vă invit să citiți mai multe aici și pe care vă invit să îl degustați în cadrul frumosului nostru târg de Crăciun, devenit deja tradiție, din Sibiu. Și inainte de a închide paranteza trebuie să vă spun cât de mândra ma simt că sunt sibiancă și am ocazia să colind an de an târgul de Crăciun - it feels like heaven 



Ingrediente:
(pentru o tavă de chec cu dimensiunile 25x10cm)
180g fructe confiate (merișoare, caise, stafide, prune)
125ml suc de mere Santerra Natural
225g făină albă
o linguriță de praf de copt
100g unt
150g zahăr
3 ouă
coaja rasă de la o portocală sau o lămâie
două lingurițe de esență de vanilie
50g migdale tăiate grosier

Înmuiem fructele confiate (eu am folosit caise și merișoare) în sucul de mere. Încălzim amestecul la foc mic, însă avem grijă ca sucul de mere să nu fiarbă. Lăsăm fructele confiate înmuiate în suc să ajungă la temperatura camerei.
Cernem făina cu praful de copt.
Într-un vas, mixăm energic untul moale cu zahărul până când obținem o spumă. Apoi adăugăm ouăle unul câte unul (nu adăugăm al doilea ou până când primul nu este perfect încorporat în compoziție). Adăugăm esența de vanilie și coaja rasă de portocală/lămâie.
Turnăm acest amestec peste făina cernută cu praful de copt și amestecăm cu o spatulă până la încorporare.
În final adaugăm sucul de mere și fructele confiate (repet, la temperatura camerei).
Amestecăm totul cu o spatulă și turnăm amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem checul în cuptorul încins la 180°C timp de 45-60 minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul lui iese curată.

După coacere, se lasă în tavă 15 minute, după care se răstoarnă și se lasă să se răcească complet înainte de tăiere. Veți rezista cu greu tentației de a-l tăia, pentru că mirosul vă va obliga forțat să tăiați măcar un colț, cât de mic ar fi, pentru a vă satisface pofta! V-am avertizat deci :)!



Un pahar de suc de mere alături face checul și mai irezistibil!
Sau puteți încerca chiar și o cafea lângă, sau ceai, sau lapte - gustul checului rămâne același, de vis!


Să-l încercați cu plăcere!


3 comentarii:

  1. Draga Diana, checul tau arata absolut delicios! :) Ne-ai facut o pofta....! :)) Ne bucuram ca ai incercat aceasta reteta cu sucul nostru, ingredientele de cea mai buna calitate sunt secretul prajiturilor reusite! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am fost atenta la chec din cauza fotografiei:)
    Super prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru retete&blog! Am incercat mai multe de pe acest blog si sunt foarte reusite. Chiar ieri am facut prajitura marmorata cu mascarpone, care a fost delicioasa, a disparut instant.
    Mult succes in continuare si sper sa mai ai ceva timp pentru blog dupa ce o sa apara bebele!

    RăspundețiȘtergere