Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 mai 2013

Bruschetta cu dovlecel la grătar și roșii cherry


Mi-am dorit să testez acest nou tip de ulei (nou pentru mine) și cum altfel decât așa, în stare naturală, alături de un preparat care ar fi fad fără acest mic strop de ulei pur de măsline. 
„Uleiul pur este mai puțin aromat decât cel extravirgin și este potrivit pentru persoanele care percep gustul uleiului extravirgin ca fiind prea tare, prea puternic. Datorită uleiurilor virgine din conținutul său, uleiul pur păstrează multe din beneficiile uleiului extravirgin.”
Bruschetta este preferatul meu în materie de antipasti, iar în această combinație de roșii proaspete, puțin usturoi și câteva bucăți de dovlecel la grătar efectiv m-a cucerit definitiv! Și așa cum spuneam puțin mai sus, stropul de ulei pur de masline a fost nota de vârf a acestui aperitiv.
Particip cu această rețetă la concursul desfășurat pe blogul Laurei Adamache, și sper ca modalitatea în care am folosit acest tip de ulei să placă tuturor!

Ingrediente:
(două porții)
patru felii grosuțe (2 cm) de pâine (puteți folosi atât pâine albă, cât și integrală)
doi căței de usturoi
7-8 roșii cherry
un dovlecel tăiat felii
sare și piper
ulei pur de măsline Costa d'Oro
ierburi aromatice după gust (recomand rozmarin sau busuioc)
puțin parmezan răzuit (opțional)

Feliile de pâine se prăjesc la grătar până când sunt rumenite! Tăiem dovlecelul felii de aproximativ 0,5 cm și îl coacem la grătar până când se rumenește pe margini și se înmoaie puțin.
Tăiem roșiile și dovlecelul cubulețe.
Ungem feliile de pâine cu un cățel de usturoi, așezăm cubulețele de roșii și dovlecel, asezonăm cu sare, piper și ierburi aromatice și stropim bruschetta cu ulei pur de măsline Costa d'Oro. Opțional presărăm puțin parmezan răzuit.


Sunt un deliciu rapid, vegan și arată excelent! Cât despre uleiul de măsline Costa d'Oro, se va afla cu siguranță în bucătăria mea de acum înainte!
Să vă fie de bine!



5 comentarii:

  1. Pe mine cu siguranta m-ai cucerit cu acest preparat ;)
    Weekend placut, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu as refuza o bruscheta niciodata ,in nici un caz la modul in care ai prezentat-o tu .

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur nu as refuza o astfel de bruschetta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador bruschetele !:)
    Super faine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imi plac bruschettele, nu stiu de ce nu fac mai des.
    Dar odata cu postarea ta cred ca mi-a venit si mie cheful sa prepar astfel de gustari.
    Merg perfect cu un pahar de bere rece acum :)

    RăspundețiȘtergere