Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 aprilie 2013

Negresă de post


Prima mea negresă de post și primul set de poze de food al lui Cipi! Mamă cât l-am mai stresat cu pozele astea! Am și telecomandă cu declanșator, puteam și singură să îmi fac pozele, însă mi s-a părut mai interesant să ma amuz puțin pe seama lui. La urma urmei, de ce nu :)) ?
După o ședință foto care a durat puțin mai mult decât mă așteptam, după ce am schimbat vreo patru cămăși, că nu mă mulțumea cromatica fotografiilor, după ce i-am explicat lui Cipi ce și unde să apese și după ghidaje peste ghidaje, am reușit să selectez un cadru care mi-a placut, cel de mai sus! Nu mai multe, din păcate! Dar primul pas e întotdeauna cel mai mare și cel mai greu de făcut, iar dacă acesta a fost parcurs cu succes, ce urmează va fi epic, presimt! Deci, vă rooooooog să mă ajutați să îi mulțumesc lui Cipi pentru poză și pentru răbdare, a fost cel mai ascultător fotograf! Să îi mulțumim cu atât mai mult cu cât el urăște atât să facă poze, cât și să i se facă! Mulțumesc, Cip 

Ingrediente:
o banană coaptă bine
300 g zahăr brun
100 ml ulei de floarea soarelui
125 ml lapte de soia
patru lingurițe de oțet de mere
275 g făină
două lingurițe de praf de copt
o linguriță de sare
75 g cacao neagră

Zdrobim banana cu o furculiță până când obținem o pastă fină. În cazul în care folosim o banană mai tare (mai puțin coaptă) folosiți blenderul. Punem piure-ul de banane într-un bol și adăugăm zahărul brun. Mixăm energic, apoi adăugăm uleiul, cele patru linguri de oțet și laptele de soia. Turnăm acest amestec peste restul ingredientelor cernute (fâina, praful de copt, sarea și cacaoa). Amestecăm cu o spatulă până la încorporare și turnăm compoziția pentru negresă într-o tavă cu dimensiunile de 25x35 cm. Mie mi s-a părut ok să folosesc o tavă mai mică pentru coacere, însă prăjitura crește destul de mult și cred că mi-ar fi plăcut mai mult să fi fost puțin mai subțire. Next time, there will be a next time :)
Am nivelat compoziția cu o spatulă și am presărat deasupra bucăți de migdale, mi-am dorit un înveliș crocant! L-am nimerit, migdalele s-au prăjit ușor și au dat un plus de savoare prăjiturii.
Coacem negresa la cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute dacă vă doriți o consistență umedă, sau cinci minute în plus pentru un interior mai pufos. Eu am copt negresa 30 minute fix și a ieșit exact ce vedeți!
Ceea ce m-a uimit cel mai mult la această prăjitură a fost faptul că nu am simțit gustul bananei absolut deloc și nu am sesizat nici o diferență de gust între negresa clasică, cea cu ciocolată și aceasta! Sau doar seamănă izbitor de bine ca și gust! Anyway, ne-a plăcut șa nebunie și urcă în top 10 cele mai bune prăjituri de post, posibil să se lupte pentru locul unu cu checul cu banane!


Sursa rețetei: www.lovefoodeat.com!


16 comentarii:

  1. Foarte frumoasa poza, foarte apetisanta negresa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Anca! Pentru fotografie, meritul este al lui Cipi :) Iar pentru negresa e doar meritul meu, recunosc :P
      Pupici :*

      Ștergere
    2. Diana, crezi ca as putea pune si cateva visine in prajitura? Multumesc anticipat!

      Ștergere
    3. Daaaaa, cred ca iese delicioasa cu cateva visine! Eu le-as pune deasupra compozitiei asezate in tava, pentru ca daca le amesteci cu compozitia, fiind grele, e posibil sa ti se duca la fund. Daca le presari deasupra compozitiei, se adancesc in compozitie atat cat trebuie :)
      Sa-mi zici cum ti-a iesit daca te hotarasti sa o faci asa!
      Pupici, week-end fain!

      Ștergere
    4. Bineinteles! Avem un concurs (sa-i zicem...) fara miza la birou saptamana viitoare cu retete de post (intre noi fie vorba, abia astept sa gust din preparatele baietilor :)) si dupa indelungi cautari mi-am amintit ca la tine am vazut negresa perfecta! Numai ca am vrut sa consult specialistul in ceea ce priveste visinele :), te pup si revin cu feedback!

      Ștergere
    5. Minunata! Multumesc foarte, foarte mult! Nici nu ma gandesc sa mai fac de-acum alta varianta de negresa! Te pup, seara frumoasa!

      Ștergere
    6. Ma bucur mult ca ti-a placut, Anca! E si in topul deserturilor noastre de post!
      Pupici cu drag <3

      Ștergere
  2. Ce draguta e povestea din spatele pozei. Sotul tau nu e singurul sot de bloggerita "chinuit" cu astfel de activitati :)). Al meu deja stie bine traducerea frazei "Ma ajuti, te rog, cu o poza?" (in traducere = "Urmatoarele 2 ore stai si imi tii blenda sau reflectorul sau lingurita din care trebuie sa curga ceva sau apesi pe buton dar! fara sa modifici din neatentie vreo setare!! Dar stai..ceva nu-mi place la cum am aranjat cadrul. Poti sa mergi sa faci ce faceai pentru ca oricum in scurt timp te voi intrerupe iar cu draguta fraza "Ma ajuti, te rog?") :)) Imi place tare mult cadrul surprins de Cip! Iar culoarea bluzitei tale e foarte frumoasa! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca am ales doi soti draguti si indelung rabdatori, daca si sotul tau suporta cu stoicism sedintele foto :) Al meu saracu' nici nu se poate delecta cu cea mai frumoasa si mai apetisanta bucata de prajitura, ca "aia e pentru poza, Cip! N-o atinge, te rog!" :))
      Dar la sfarsitul sedintelor foto la care isi aduc aportul sigur isi iau tributul, nu?
      Kisses, Monica! ♥

      Ștergere
  3. Buna prajitura, frumoase poze. Felicitari si fotografului :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta reteta de negresa si foarte frumos prezentate. Cip ar putea fi un fotograf pe cinste, avand in vedere ca la prima sa sedinta foto de food a reusit sa faca niste poze superbe. Pupici tiza ;) <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar putea fi cel mult un ajutor de fotograf plictisit, la cat de mult ii plac pozele :))
      Te pup si eu, tiza draga :*

      Ștergere
  5. Multumim si totodata felicitari lui Cipi pentru rabdare de care da dovada si evident si tie pentru daruire! O intrebare, cantitatea de zahar trebuie de doua ori?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am corectat reteta, cantitatea de zahar era scrisa de doua ori din greseala :P Multumesc mult ca mi-ati atras atentia!
      Pupici :*

      Ștergere
  6. Buna ,felicitari pt blog....am sa incerc aceasta reteta sigur.

    RăspundețiȘtergere