Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Crunchy top pear muffins

          În traducere liberă - cei mai gustoși muffins, cu bucăți de pere și aromă de toamnă! Anasonul, scorțișoara, ghimbirul, în combinație cu bucățile de pere sunt nota de rezistență a acestor delicioși muffins!
Aveți o formă pentru muffins? Atunci hai să nu mai stăm pe gânduri și să purcedem la treabă.

Ingrediente:
(pentru 12 muffins)
225 g făină
două lingurițe de praf de copt
o jumătate de linguriță de sare
un sfert de linguriță de scorțișoară
un sfert de linguriță de anason pudra
un sfert de linguriță de ghimbir
două ouă mari
150 g zahăr brun
150 ml iaurt gras
50 g unt topit
două pere

50 g fulgi de ovaz
50 g unt
75 g faina
75 g zahar brun
o mână de nuci (opțional)

Cernem făina, praful de copt, sarea și aromele tomnatice într-un bol mare. Într-un alt bol amestecăm ouăle cu zahărul, iaurtul și untul topit și răcit. Turnăm amestecul de ouă în bolul cu ingredientele solide și amestecăm până la omogenizare, după care încorporăm bucățile (1cm) de pere.
Așezăm hârtiuțele pentru muffins în tavă (eu folosesc o tavă teflonată, dar dacă aveți una din silicon nu este nevoie să folosiți și hârtiuțele pentru muffins) și le umplem trei sferturi cu compoziție.

Pentru partea crocantă a muffins-ilor, cu vârful degetelor amestecăm untul rece cu făina, zahărul brun și fulgii de ovăz până la obținerea unui amestec fărâmicios! Presărăm amestecul fărâmicios și câteva bucăți de nucă deasupra fiecărui muffin și dăm tava la cuptorul încins la 180ºC pentru 20-25 minute sau până devin aurii!








sâmbătă, 20 octombrie 2012

Tartă răsturnată cu pere

Și dacă e week-end, să se lase cu ceva dulce! Când vine vorba de dulce, orice scuză e binevenită, iar cea cu week-end-ul a fost cea mai la îndemână :)! Astăzi am pregătit un desert cu pere! Îmi plac perele în starea lor naturală, fapt pentru care foarte rar ajung să fie încorporate într-un desert! Dar astăzi am scăpat patru pere într-o tartă delicioasă, alături de un strop de scorțișoară și anason, puțină ciocolată și cafea! O combinație inedită, un experiment al aromelor ce s-a dovedit a fi foarte reușit!

Ingrediente:
(pentru o tavă cu diametrul de 22cm)
225 g făină
150 g zahăr brun
50 g cacao neagră
două lingurițe de praf de copt
o linguriță de bicarbonat de sodiu
o jumătate de linguriță de sare
două ouă
150 ml cafea tare
100 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
150 g lape bătut
100 ml ulei de floarea soarelui
arome (esență de vanilie, scorțișoară, anason)
patru pere mari


Așa cum vă imaginați, această tartă răsturnată cu pere se prepară extrem de simplu. 
Preîncălzim cuptorul la 180°!
Curățăm perele de coajă și sâmburi și le tăiem pe jumătate. Așezăm perele concentric (cu partea tăiată în jos) în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și unt și cacao pe pereți!


Pentru pandișpan cernem într-un bol încăpător toate ingredientele uscate (făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, aromele) și amestecăm cu zahărul brun.
Topim ciocolata pe baie de aburi și apoi o amestecăm cu cafeaua fierbinte. Lăsăm ciocolata și cafeaua să se domolească 5-10 minute!
În alt bol amestecăm ouăle cu laptele bătut, uleiul și ciocolata cu cafea. Amestecăm cu telul (sau putem folosi mixerul fără probleme) până la omogenizare! Adăugăm amestecul de ingrediente lichide peste ingredientele solide și amestecăm ușor cu o spatulă până la încorporare. 


Turnăm pandișpanul în tavă, peste pere și dăm tava la cuptor pentru 40-45 minute, sau până când o scobitoare inttrodusă în mijlocul tartei iese curată.
După coacere, lăsăm tarta să se răcească în tavă. Abia după ce tarta este complet răcită, desfacem pereții detașabili ai tăvii și răsturnăm tarta pe un platou. 



Sursa rețetei: www.epicurean.com.





miercuri, 17 octombrie 2012

Cookie bars

   
 Astăzi cuvintele-s puține, vă las să savurați din priviri niște feluri felurite de biscuiți cu mii de bobițe de ciocolată! Aaa... și ca să nu uit, aș spune că acesta este biscuitul preferat al laptelui, merg mână în mână împreună și vă recomand cu insistență să nu îi despărțiți nicicând, sunt perfecți împreună.

Rețeta nu poate fi altfel decât simplă, doar mă cunoașteți, rareori gătesc mâncăruri complexe sau care îmi ocupă mult timp, din lipsa de timp liber, evident!

Ingrediente necesare:
(pentru o tavă cu dimensiunile de 20x25cm)
300 g făină
135 g zahăr tos alb
135 g zahăr brun (de tip Muscovado am folosit eu)
o linguriță de sare
o jumătate de linguriță de scorțișoară
o jumătate de linguriță de praf de copt
200 g unt
un ou
o linguriță de esență de vanilie
o jumătate de linguriță de esență de rom
200-250 g bobițe de ciocolată
alune de pădure (opțional)

Eu am folosit robotul de bucătărie și am început prin amestecarea (timp de 5-10 secunde) în vasul robotului a tuturor ingredientelor solide (făină, zahăr, sare, scorțișoară, praf de copt). Am adăugat apoi untul, câte o bucată o dată, cu robotul în funcțiune. Când amestecul a devenit sfărâmicios am adăugat oul și aromele și am mixat până la încorporare. Am turnat amestecul într-un bol încăpător și am încorporat bobițele de ciocolată folosind o spatulă.


Am turnat amestecul pentru biscuiți în tava tapetată cu hârtie de copt și am nivelat toată suprafața cu spatula. Am copt biscuitul în cuptorul încins la 180°C pentru 35-40 minute, când a devenit arămiu.


L-am lăsat în tavă să se răcească complet, după care l-am scos cu hârtia de copt și l-am tăiat dreptunghiuri. Obținem în jur de 20-25 dreptunghiuri, în funcție de mărimea dorită.


Nu uitați ce v-am spus de paharul cu lapte, să fie obligatorie prezența lui, am zis!!!






duminică, 14 octombrie 2012

Chec cu dovleac

          Este duminică, toamnă, vânt și ploaie la Sibiu! De câteva zile caloriferele din casa noastră s-au încins și  acesta e semnul clar că toamna și-a intrat în drepturi, adevărata toamnă! Confortul pe care ni-l oferă toamna este unic, niciun alt anotimp nu este atât de bogat! Toamna ne încântă toate simțurile... însă cel mai încântat simț cred eu că este gustul :) În primul rând, toamna este despre dovleci, este primul fruct/legumă pe care eu îl asociez ideii de toamnă! 
          Dovleacul este vedetă astăzi, în ceea ce s-a dovedit a fi cel mai bun chec făcut de mult timp încoace! Scorțișoara, cuișoarele și anasonul, pe lângă paharul cu suc natural de mere au făcut din pandișpan o explozie de arome tomnatice, care ne-a umplut toată casa de savoare!
          Povestea și rețeta checului este una foarte simplă, cu un castron și un tel rezolvăm întreaga rețetă. Haideți să va spun care sunt ingredientele necesare preparării checului!

Ingrediente:
(pentru două tăvi de chec de 10x20cm)
180g cremă de brânză (recomand Philadelphia)
50 g zahăr
două linguri rase de făină
două albușuri

150 g dovleac
120 ml suc natural de mere (neîndulcit)
un ou și două albușuri
o lingură de ulei
250 g zahăr
180 g făină
două lingurițe de praf de copt
o jumătate de linguriță de scorțișoară
o jumătate de linguriță de cuișoare
o steluță de anason (măcinată)
nuci/stafide (opțional)

Bine, recunosc, avem nevoie de două boluri, nu doar de unul! Într-un bol mixăm crema de brânză cu zahărul, cele două linguri de făină și albușurile. Lăsăm amestecul deoparte până când preparăm pandișpanul cu dovleac.
În celălalt bol amestecăm cu un tel toate ingredientele, în ordinea în care au fost scrise, până când obținem un amestec fin. Eu am folosit dovleacul tăiat cubulețe mici, însă data viitoare cu siguranță voi coace întâi dovleacul și îl voi folosi sub formă de piure, cred ca va fi mult mai aromat checul, consistența va fi ușor diferită, iar culoarea mai intensă. 
Așezăm câte un sfert din cantitatea de pandișpan cu dovleac în fiecare formă de chec (tapetată cu unt și făină), apoi așezăm pe toată suprafața formei câte jumătate din cantitatea de cremă de brânză, și sfertul de pandișpan cu dovleac rămas.

Nivelăm bine suprafața fiecărui chec și dăm tăvile la cuptorul încins la 180°C pentru 45-50 minute, sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul checului iese curată!


Checul cu dovleac poate fi o alegere inspirată și pentru Halloween :)




miercuri, 10 octombrie 2012

Can't boil an egg's 2nd anniversary & The happy winner


2 ani... 
Chiar dacă a trecut atâta vreme, tot am dificultăți în a-mi găsi cuvintele pentru a începe o nouă postare, mai ales atunci când trebuie să însumez tot ce aș vrea să scriu într-un post pe care mi-l doresc a fi deloc plictisitor! Nu e nici o gală de decernare a vreunor premii ca să fac mulțumiri, dar vreau să vă amintesc că datorită vouă gătesc, scriu și fotografiez! Feed-back-ul pozitiv primit din partea voastră m-a făcut să îmi doresc să îmi perfecționez abilitățile culinare/fotografice etc. și să investesc și mai multe resurse de toate felurile în micul meu proiect ”Can't boil an egg” care de azi e mare, a făcut doi anișori!!!
În anul care a trecut am adunat peste 300 rețete culinare, am devenit o comunitate mai mare - suntem 1983 prieteni pe Facebook (aproape de anul nașterii mele :P) și împreună am vizualizat blogul de mai bine de o jumătate de milion de ori! E ceva, nu? Pentru toate acestea vă mulțumesc și sper să fiți aproape de mine în continuare!

În altă ordine de idei, cu 10 zile în urmă anunțam organizarea primului giveaway al blogului cu prilejul aniversării de astăzi. Premiul vă amintiți că este un ser parfumat bio, marca Lia - delicii pentru piele, care va fi folosit, sper eu, cu multă încântare și amintindu-și mereu de noi, de către:

Alexandra Pascu

Felicitări, Alexandra! Aștept să îmi trimiți adresa la care vei primi serul parfumat  pe adresa de e-mail cantboilanegg@yahoo.com, până vineri, 12 octombrie 2012.


Al doilea premiu din partea mea, și anume un set colorat de forme pentru brioșe, a zburat deja la cel mai prezent cititor al blogului, care (nu din întâmplare) este prietena mea și cea mai mare susținătoare a blogului, pe numele ei 

 Alexandra Burtoiu

Se pare că norocul surâde Alexandrelor :)

Cât despre felul în care am sărbătorit această zi, surpriza vine mai târziu pe blog, so stay tuned!

Puteți vedea alegerea câștigătorului în clipul de mai jos:




Adresez mii de mulțumiri Alexandrei Saceanu, de la Lia - delicii pentru piele care a pus la bătaie serul parfumat cadou! Astăzi este ziua Alexandrelor :)

Tortul pregătit pentru ziua aniversării este același pregătit de ziua tatălui meu, a cărui rețetă o găsiți aici, doar că am înlocuit ciocolata neagră cu ciocolată albă și a luat forma pe care o vedeți în imagine! Adică sticksuri Finetti și biluțe de ciocolată din belșug... o nebunie plină de calorii!

Vă pup cu drag și vă mulțumesc din suflet!!!
Diana


luni, 1 octombrie 2012

Primul giveaway la a doua aniversare

          Bună seara, bună seara!
          N-am venit cu sănioara,
          Dar am daruri proaspete!
          Bucuroși de ”oaspete”???
          Așa mi-a venit, să fac o rimă. E greu să faci o introducere când lipsești o bună bucată de timp de pe blog, și o rimă veselă, care se chiar potrivește, m-a salvat.
          Ce sugerează titlul postării cred ca vă întrebați voi. În primul rând, anunță că organizez primul giveaway/concurs pe blog cu ocazia aniversării în data de 10 octombrie a doi ani de rețete și poze reușite sau mai puțin, de momente frumoase și sentimente din cele mai complexe, pe care le-am trăit alături de voi! Ce ocazie mai bună să vă răsplătesc fidelitatea decât organizarea unui astfel de concurs cu premii la aniversare?
          Imaginea de mai jos ilustrează premiul pus la bătaie de Lia-delicii pentru piele, un ser facial hidratant și parfumat potrivit pentru toate tipurile de ten. Denumirea produsului este extrem de sugestivă, iar pe mine m-a convins din prima!
          “Lia-delicii pentru piele” înseamnă produse de îngrijire corporală 100% naturale, toate cu trei ingrediente și numai trei. Ingrediente pe care le recunoști și pe care îți va fi ușor să le ții minte. Ingrediente pure, sigure, testate!


         
Pentru a intra în posesia serului facial trebuie să parcurgi următorii trei pași:
- Dă like pe Facebook paginilor Can't boil an egg și Lia-delicii pentru piele;
- Dă share pe Facebook acestei postări (apasă butonul ”distribuie” din partea de jos a postării);
- Revino pe blog cu un comentariu la această postare și spune-ne cu ce nume ești înregistrat pe Facebook și participi la concurs;


          Este important să știi că:
- nu vor fi luate în considerare comentariile duble și anonime
- perioada de participare la concurs este 01,10,2012 - 09,10,2012, ora 24:00!
- câștigătorul premiului va fi ales cu ajutorul site-ului random.org în data de 10 octombrie 2012 (în ziua aniversării) și va fi anunțat aici și pe paginile de Facebook ale Can't boil an egg și Lia-delicii pentru piele!
- câștigătorul este rugat să trimită datele de contact și o adresă de pe teritoriul României pe adresa de e-mail cantboilanegg@yahoo.com până în data de 12 octombrie 2012. În cazul în care câștigătorul nu va trimite un e-mail cu datele sale de contact, se va recurge la o altă extragere și desemnarea unui alt câștigător!
- dacă aveți orice fel de nelămuriri sau întrebări, vă rog să mi le adresați la adresa de e-mail cantboilanegg@yahoo.com, altfel nu voi putea răspunde la îndrebările din cadrul comentariilor


          Pentru că îmi doresc să premiez și cel mai ”prezent” cititor, vă anunț că primul participant la concurs (care parcurge cei trei pași descriși mai sus) va primi din partea mea un set colorat de șase forme pentru brioșe/cupcakes din silicon (setul este cel din imaginea de mai jos).


             Vă mulțumesc în avans pentru participare și vă urez succes!