Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 decembrie 2012

Interviu Mixtopia.ro - "La masă cu Can't boil an egg"


"Diana, cat a trait in Anglia, primea pe mail retete de la mama ei. Asa i-a venit ideea sa puna la loc sigur toate retetele, tot ce incerca sa prepare in bucatarie. A pornit de la ideea ca “(she) can’t boil an egg” si asa i-a ramas numele blogului. Noi am aruncat un ochi in bucataria virtuala a Dianei si va spunem ca stie sa fiarba un ou si sa faca multe alte minunatii. Dar s-o cunoastem mai bine pe Diana" 


1. Cine esti si cu ce te ocupi pe langa blog?

Numele meu este Diana-Maria Oana, am 25 ani, sunt sibiancă şi, de curând, sunt profesor în învăţământul primar. Deşi, în liceu, când mă pregăteam să devin cadru didactic, nu îmi imaginam vreodată că voi ajunge să profesez, iată ca viaţa este plină de surprize şi am descoperit cu uimire că locul meu nu poate fi altundeva decât în mijlocul copiilor, încercând să pun câte o cărămidă, fie ea cât de mică, în educaţia lor!



2. Cateva cuvinte despre blog: cand a aparut, de ce si cum suna viitorul pentru blogul tau?
Blogul meu a apărut într-o zi considerată specială de multe persoane, şi anume în 10.10.2010 J Locuiam în Anglia pe vremea aceea şi, pentru că nu mai era atât de uşor să o sun pe mama pentru a cere reţete, primeam reţetele pe e-mail. Apoi m-am gândit să pun reţetele într-un loc pe care să-l pot accesa cât mai simplu... un fel de carte de bucate virtuală! Aşa a apărut blogul meu!
Cât despre viitor, cu toţii ştim cât de incert este! N-aş putea să spun că blogul meu va ajunge departe, dar aş putea să spun cu certitudine că pasiunea mea pentru gătit şi fotografiat va rămâne vie pentru totdeauna, şi atât timp cât pasiunea există, şi blogul meu va primi atenţia cuvenită!

3. Mai tii minte care a fost prima reteta prezentata pe blog?  De ce ai inceput tocmai cu aceea?
Prima reţetă apărută pe blog a fost cea a unui tort. Aveam de curând un aparat foto compact Nikon care avea o funcţie de fotografiere a mâncărurilor. Am fotografiat tortul, mi-au plăcut pozele şi în secundele următoare blogul avea să ia naştere... “from scratch” cum zic americanii J Nu ţin minte să fi bâjbâit la alegerea numelui sau la editarea conţinutului blogului... ţin minte doar că totul a decurs foarte natural si firesc la momentul respectiv! Şi la fel se întâmplă şi acum!

4. Dar care a fost primul preparat la care ai dat gres, asta iti mai aduci aminte?
O, da! Aveam 9 ani şi, alături de sora mea mai mică, am încercat să pregătim o surpriză părinţilor noştri la aniversarea a 10 ani de căsnicie! Am încercat o reţetă de tartă cu fructe, pe care mama o făcea frecvent! Cum era de aşteptat, blatul s-a copt pe jumătate, cealaltă jumătate arzându-se, budinca de vanilie a rămas lipită pe fundul cratiţei şi singura surpriză pe care am facut-o părinţilor a fost o bucătărie cu susul în jos! Dar le-am oferit bucuria de a-şi vedea copiii încercând din răsputeri să pregătească ceva dulce numai pentru ei!

5. Care e preparatul prezentat pe blog care a facut ravagii in randul cititorilor?
Toate reţetele prezentate pe blog se bucură de aproximativ acelaşi număr de vizualizări, comentarii, like-uri pe Facebook! Totuşi, sezonul trecut, o reţetă de prăjitură pufoasă cu prune (http://www.cantboilanegg.ro/2012/08/prajitura-cu-prune.html) a atras atenţia cititorilor, însumând cele mai multe vizualizări de până acum, în număr de peste 24000! Dar nu pot spune că a facut ravagii, doar s-a bucurat de un număr mai mare de accesări şi încercări, încercări reuşite demonstrate cu poze de la cititorii blogului J

6. Tot tu faci si pozele pentru blog? Daca da, care e ritualul fotografierii, unde pui preparatele la pozat, ai niste trucuri anume pentru sedinta foto?
Da, eu fac pozele pentru blog! Nu există un ritual, dar înainte de a fotografia, orice, am grijă să o fac cu calm şi multă linişte în juru-mi! Dacă sunt agitată sau nervoasă, indiferent de motiv, am observat că rezultatul nu a fost niciodată mulţumitor! Deci premergător şedinţei foto, este absolut necesar să se instaleze liniştea şi calmul în jurul meu! Deocamdată, aparatura îmi permite să fotografiez numai la lumină naturală, lângă un geam mare în bucătărie!

7. De cat timp gatesti si de cand a inceput pasiunea pentru bucatareala?
La modul serios gătesc de când l-am cunoscut pe soţul meu, deci de aproximativ patru ani! Însă îmi amintesc cu drag că găteam încă din liceu şi aveam mereu invitaţi la masă care erau încântaţi de puiul la cuptor şi cartofii prăjiţi cu care se delectau J Dintotdeauna mi-a plăcut să stau în jurul mamei, să o “ajut” în bucătărie, deci cred că pasiunea pentru bucătărie s-a născut odată cu mine!

8. Cat de des gatesti? Tot ce gatesti pui si pe blog?
Gătesc aproape zilnic! Încercăm să avem o dietă echilibrată şi, pe cât posibil, să evităm tentaţiile culinare apărute la fiecare colţ de stradă! Nu tot ce gătesc apare pe blog, din lipsă de timp, evident! Dar încerc ca măcar reţetele dulci să-şi găsească un loc pe blog!

9. Influente in domeniul gastronomic ai? Daca da, pe cine de la mama pana la bucatari faimosi?
Mama este declarată definitiv şi irevocabil principala influenţă în domeniu, nu pentru că se spune despre mâncarea bună că este “ca la mama acasă”, ci pentru că mâncarea mamei chiar este cea mai bună J Îmi plac şi mă inspiră mulţi bucătari faimoşi, însă preferata mea rămâne canadianca Anna Olson! Mă relaxează modul în care ea găteşte dulciuri şi nu de puţine ori i-am încercat reţetele.

10. In copilarie, ce-ti placea cel mai si cel mai mult sa mananci?
Cel mai mult îmi plăcea o budincă de griş pufoasă, îmbibată cu mult lapte! Era desertul meu preferat şi mama avea grijă să ni-l gătească aproape în fiecare week-end, la cerere!

11. Dar acum, ce-ti place cel mai si cel mai mult sa gatesti?
Gătitul este de multe ori o provocare pentru mine, îmi place să încerc să gătesc acasă tot ce găsim în meniurile restaurantelor sau pe rafturile magazinelor. Gătesc absolut orice, atâta vreme cât sunt în bucătăria mea! În alte bucătării mi-e mai greu să mă desfăşor!

12. Repede, care e un top 5 al preparatelor preferate pentru un meniu complet pentru o zi?
Aş începe ziua cu ouă Benedict la micul dejun, la prânz cred că aş alege un gyros de pui cu pita şi salată verde, iar la cină mi-ar plăcea să aleg spaghete alla Carbonara. Ca şi desert, o felie generoasă de cheesecake ar fi ideală, deşi m-ar ţine o oră în plus pe banda de alergat :))!

13. Cand vine vorba de specificuri culinare, ce cultura gastronomica iti place cel mai mult si de ce?
Bucătăria mediteraneană îmi place foarte mult, cea grecească în mod special, chiar dacă nu m-am încumetat să gătesc mai mult decât câteva sosuri! Reţetele greceşti sunt uşoare dar consistente în acelaşi timp şi au o savoare aparte, îmi plac la nebunie! În materie de dulciuri, nu pot să nu prefer bucătăria franţuzească, cu ale ei croissante, brioche, macarons, clafoutis, fondue şi câte altele!

14. Daca ai avea voie toata viata sa mananci un singur preparat, care ar fi acela?
Răspunsul la această întrebare mi-a luat cel mai mult timp de gândire, pentru că pot cu greu să am o preferinţă culinară, dar să mai şi aleg un singur preparat pentru o viaţă?! Totuşi aş alege pâinea, dintotdeauna mi-a plăcut pâinea proaspătă şi nu de puţine ori o mâncam fără altceva, şi mi-a fost extrem de greu să renunţ să o mai consum alături de orice, aşa cum eram obişnuită! Deci da, fără îndoială că aş alege pâinea, simpla şi cea de toate zilele pâine!

15. De ce crezi ca intra lumea la tine pe blog, ce cauta si ce anume crezi ca le oferi in plus?
Oamenii intră pe blog pentru a căuta o reţetă în marea de reţete online! Îmi place să cred că oamenii revin pentru că mă percep aşa cum sunt, um om deschis de la care vor primi întotdeauna un sfat, un truc culinar, un zâmbet! Un rol extrem de important în revenirea cititorilor îl au şi reuşitele de care se bucură reţetele mele în bucătăria oricărui om, fie el bucătar sau novice în ale gătitului! Contează enorm ca informaţia transmisă să fie verosimilă şi cât mai simplu exprimată în cuvinte sau fotografii! Cred ca toate acestea fac oamenii să revină pe blog!

16. Daca ar fi sa faci reteta blogului tau, care ar fi ingredientele (de succes si de nelipsit) si modul de preparare prin care ti-ai cuceri degustatorii online?
Reţeta blogului ar trebui să conţină pasiune, simplitate, veridicitate, o doză de umor şi originalitate! Este importantă şi descrierea sentimentelor şi a experienţelor personale ale bloggerului în cuprinsul reţetei, oferă blogului un caracter personal!

17. De final, daca ar fi sa faci o mixtopie pentru o seara perfecta, ce ai manca, ce melodie/ trupa ar fi pe fundal si care e gadget-ul care ti-ar face seara mai usoara inspre perfectiune (inventat deja sau un gadget futurist pe care ti l-ai dori)?
Într-o seara cu adevărat perfectă aş fi înconjurată de familie, aş mânca ceva uşor, probabil o supă-cremă de ciuperci, pe care n-aş refuza-o nicicând, pe fundal s-ar auzi “Always with me, always with you” a lui Joe Satriani şi gadgetul futurist ar fi o maşină a timpului, dacă nu pentru a-l întoarce şi a aduce la masă oameni dragi care nu mai sunt, măcar pentru a-l opri în loc şi a ne ajuta să ne bucurăm veşnic de acele momente frumoase... sună atât de ireal, dar da, mi-aş dori din suflet o maşină a timpului!

Puteţi vedea interviul integral si pe site-ul Mixtopia:




11 comentarii:

  1. Foarte interesant! Chiar esti o persoana speciala, Diana! Bravo tie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru interviu!!! In fiecare zi iti vizitez blogul si din cand in cand, cand dispun de timp incerc cate ceva.
    Mult succes in continuare in ceea e faci si aici, si la locul de munca!!
    Adriana Stupar

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar daca este incert viitorul eu tot iti doresc sa tina mult si sa iti aduca satisfactii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos interviu Diana! Felicitari si ma bucur ca am mai aflat lucruri frumoase despre tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar ce frumusică esti!
    Iti doresc sărbători minunate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti superba !! Craciun fericit , draga mea !!! Multa liniste si numai bucurii alaturi de cei dragi !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumusica si harnicuta felicitari.o zi frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare mi-a placut sa te citesc.
    Frumoasa tare si fotografia! :)
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere