Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Crunchy top pear muffins

          În traducere liberă - cei mai gustoși muffins, cu bucăți de pere și aromă de toamnă! Anasonul, scorțișoara, ghimbirul, în combinație cu bucățile de pere sunt nota de rezistență a acestor delicioși muffins!
Aveți o formă pentru muffins? Atunci hai să nu mai stăm pe gânduri și să purcedem la treabă.

Ingrediente:
(pentru 12 muffins)
225 g făină
două lingurițe de praf de copt
o jumătate de linguriță de sare
un sfert de linguriță de scorțișoară
un sfert de linguriță de anason pudra
un sfert de linguriță de ghimbir
două ouă mari
150 g zahăr brun
150 ml iaurt gras
50 g unt topit
două pere

50 g fulgi de ovaz
50 g unt
75 g faina
75 g zahar brun
o mână de nuci (opțional)

Cernem făina, praful de copt, sarea și aromele tomnatice într-un bol mare. Într-un alt bol amestecăm ouăle cu zahărul, iaurtul și untul topit și răcit. Turnăm amestecul de ouă în bolul cu ingredientele solide și amestecăm până la omogenizare, după care încorporăm bucățile (1cm) de pere.
Așezăm hârtiuțele pentru muffins în tavă (eu folosesc o tavă teflonată, dar dacă aveți una din silicon nu este nevoie să folosiți și hârtiuțele pentru muffins) și le umplem trei sferturi cu compoziție.

Pentru partea crocantă a muffins-ilor, cu vârful degetelor amestecăm untul rece cu făina, zahărul brun și fulgii de ovăz până la obținerea unui amestec fărâmicios! Presărăm amestecul fărâmicios și câteva bucăți de nucă deasupra fiecărui muffin și dăm tava la cuptorul încins la 180ºC pentru 20-25 minute sau până devin aurii!








6 comentarii:

  1. CE FRUMOSI SUNT , IAR PREZENTAREA MA FACE SA VISEZ !!! ;) <3

    RăspundețiȘtergere
  2. ai uitat de zaharul de la compozitie. cu el ce facem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, ai dreptate! Amestecam zaharul cu iaurtul si ouale, dupa care adaugam untul topit!
      Sorry :) Acum corectez :)

      Ștergere
  3. Arata perfect si sigur si gustul e pe masura. Pup

    RăspundețiȘtergere