Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 august 2012

Apricot meringue pie

          I'll be as quick as I can... Apricot meringue pie, parcă nici nu mai așteaptă o descriere acest desert! Este cu siguranță un ”must try”, fie că e vară sau nu! Câtă vreme găsim caise proaspete, esențiale în derularea activităților din bucătărie din timpul preparării rețetei, nu vă dați în lături de la placinta cu bezea și caise, atât de apreciată de noi :) Dacă piața vă joacă feste și nu mai găsiți pe tarabe caise, cireșele vă pot ajuta, sau prunele, chiar și piersicile dacă vă trag cu ochiul.
          The apricot meringue pie, sau plăcinta cu caise și bezea trebuie să întrunească următoarele ingrediente pentru reușită:

Pentru crustă:
- 100 g unt rece
- 180 g făină
- 35 ml apa rece
- 25 g zahăr tos
- o jumătate de linguriță de sare


Pentru umplutura de caise:
- 600 g caise fără sâmburi
- o lingură de amidon alimentar
- o lingură de zahăr

Pentru bezea:
- 4 albușuri
- 200 g zahăr
- o jumătate de linguriță de cream of tartar
- o jumătate de linguriță de sare

          Am pus toate ingredientele pentru crustă (RECI) în robotul de bucătărie, mai puțin apa, și am amestecat la viteză maxima preț de 20 de secunde! Obținem un amestec sfărâmicios, care se va lega în momentul adăugării apei, formând o bilă compactă de aluat, pe care o dăm fie la frigider pentru o oră, fie la congelator pentru zece minute. După răcire, întindem aluatul într-o foaie de aproximativ 0.5cm grosime.
          
           Curățăm și tăiem caisele pe sfert, după care le amestecăm cu amidonul alimentar și cu zahărul. Dacă doriți, puteți adăuga acum diverse arome (scorțișoară, cuișoare, anason etc.).
           Pentru bezea, începem să batem albușurile (care au stat la temperatura camerei o oră înainte de a fi bătute) împreună cu sarea și 50g din cantitatea de zahăr. În momentul în care se formează spuma, după aproximativ 3-4 minute, adăugăm și restul cantității de zahăr, treptat. Mai batem albușurile timp de încă 3-4 minute, până când obținem spumă băț.
          Tapetăm o formă de tort cu diametrul de 22cm cu hârtie de copt, după care așezăm în tavă foaia de aluat. Înțepăm foaia de aluat cu o furculiță din loc în loc, după care presărăm două linguri de gris, turnăm fructele și șprițăm bezeaua peste fructe.
          Coacem plăcinta în cuptorul încins la 140°C pentru o oră și cinsprezece minute, când crusta plăcintei devine arămie, iar bezeaua este tare și lucioasă.


13 comentarii:

  1. Excelenta ! Delicioasa si cu visine sau cirese :)
    Prezentarea ca de obicei: excelenta ! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga mea! Aoleu, uitasem de visine... deja imi ploua in gura!
      Te pup :-*

      Ștergere
  2. Ce minunatie! Intr-adevar nu e nevoie de introducere. Ea insasi e atat de fermecatoare ca o lady.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, da! Fundita roz ii da alura unei lady ;) Te pup, Rita! Ma bucur ca-ti place!

      Ștergere
  3. Arata minunat, cred ca-i tare bun. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu mai este, a fost...bun :)!
      Va pup cu drag

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Merci, Angelica! Ma bucur ca-ti place! Pupici

      Ștergere
  5. Arata mai mult decat perfect! Si cum sunt o devoratoare de tarte as manca rapid din a ta asa cam vreo 2 felii uriase :). Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat! Si ce prezentare!!!
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ador aceste fructe , iar ce ai facut tu aici , arata perfect !!!!

    RăspundețiȘtergere