Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 iunie 2012

Bread pudding

       
Astazi va prezint reteta unui desert ultra rapid, avand cel mai simplu mod de preparare posibil! Stateam si ma gandeam acum daca exista pe blog un desert cu o modalitate de preparare mai rapida si cred ca nu, nu am mai prezentat nici un desert care se prepara mai simplu si mai urgent de atat!


Din cauza lipsei de timp gatesc asa ceva, va puteti imagina! Si cred ca sunteti multi/multe la fel ca si mine, avand dorinta de a surprinde mereu cu ceva gustos, dar niciodata sau rareori timp suficient pentru a ne duce la capat planul. Nu sunt deloc inspirata sa scriu astazi, asa cum nu am fost nici ieri cand am fotografiat budinca din paine (in traducere libera), deci ma voi rezuma la a va scrie reteta!

Ingrediente:
o bagheta
trei oua
150 ml lapte
300 g branza de vaci proaspata
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
coaja de lamaie rasa
cirese/visine
trei linguri de unt topit

Ungem o tava termorezistenta cu unt si incingem cuptorul la 180°C. Incepem cu taierea baghetei in felii de aproximativ un centimetru grosime. 
Batem doua oua cu putina sare, dupa care adaugam laptele, esenta de vanilie si 50 g din zaharul pudra. Separat, amestecam branza de vaci cu un ou, 100 g de zahar pudra si coaja de lamaie rasa. Imbibam fiecare felie de bagheta cu amestecul de lapte si oua, apoi asezam feliile in tava pregatita, intercaland cu crema de branza. Imprastiem ciresele peste crema de branza, stropim toata compozitia cu unt topit si dam vasul la cuptorul incins pentru 25-30 minute.
Dupa coacere si racire se presara cu zahar pudra si se serveste cu pofta! Acest desert este super aromat, delicios de gustos, iar in perioada rece se pot inlocui ciresele cu stafide sau alte fructe congelate, puteti presara fulgi de migdale etc etc etc.


9 comentarii:

  1. Asa este , cu totii suntem in criza de timp , iar postarea ta chiar e de ajutor !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce ai spus intr-o postare anterioara ca nu-ti plac pozele? :(
    Sunt frumoase, ca-ntotdeauna, iar desertul ideal ptr aceasta perioada :)
    Diseara fac tarta cu iaurt, abea asteeept! :))
    O saptamana frumoasa, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata minunat! abia astept sa ajung acasa sa-mi fac si eu o portie :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, timpul este inamicul tuturor, insa cateodata si ceea ce se face rapid si simplu poate fi extrem de delicios. Eu tin sa te contrazic, si sa-ti spun ca pozele sunt foarte frumoase, iar preparatul tau combina niste ingrediente super bune, si daca se prepara si rapid ai un mare plus de la cei ca mine, mereu pe fuga :)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Fotografiile sunt deosebite:) ca si preparatele !
    Bravo !:)

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru cat de simple-s ingredientele, felul asta-i tare fain. Inedita pt mine e adaugarea branzei. toate pozele-s faine, insa imi place in mod deosebit cea cu toata tava. o saptamana faina sa ai :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si mie mi-o facea bunica si stiu ca ...."gustul copilariei " suna a cliseu ,dar gustul ala nu reusesc sa-l regasesc la budinca asta ,indiferent ce varianta am incercat .
    O fi avut eu ,bunica secretul ei .:)
    Budinca ta arata fabulos .

    RăspundețiȘtergere
  8. O idee nemaipomenit de buna ! :)
    Ai un blog f f f frumos :)

    RăspundețiȘtergere