Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 ianuarie 2012

Bundt cake cu mandarine

          Am avut acest desert pe masa de Craciun, insa graba cu care l-am facut si mancat nu mi-au permis sa il fotografiez si sa postez reteta la momentul respectiv. Si pentru ca Mi Tinita, gazda provocarii "Dulce Romanie" din luna aceasta, ne invita sa gatim preparate cu citrice, am avut chipurile un pretext sa gatesc din nou minunatul bundt cake cu mandarine. Este un desert dulce acrisor, colorat si parfumat, atat de binevenit dupa ce am savurat vreme de zile intregi sarmale, fripturi si alte preparate specifice Craciunului. Se potriveste manusa acestei perioade din an!
          Se gateste foarte usor si ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
- patru oua
- 200 g zahar
- coaja si sucul de la doua mandarine (mandarinele mele nedecojite cantareau impreuna 150 g - puteti inlocui mandarinele cu o portocala mare)
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- 250 g faina
- o lingurita de praf de copt
- bucati de coaja de portocala confiata (marca Lidl)

Pentru decor folosim:
- sucul de la o jumatate de lamaie
- zahar pudra
- bucati de coaja de portocala confiata (marca Lidl)

Mixam ouale cu zaharul pana cand obtinem o spuma aerata deschisa la culoare. Adaugam apoi sucul si coaja de la mandarine, uleiul de floarea soarelui si amestecam cu mixerul la viteza medie pana la incorporare. In final incorporam cu ajutorul unei spatule faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Turnam amestecul intr-o tava rotunda pentru bundt si o dam la cuptorul incins la 180°C pentru 45-50 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
















Daca folositi o tava din silicon, nu este necesara tapetarea acesteia cu unt si faina, insa daca folositi o tava teflonata, nici vorba sa sariti acest pas!
Dupa coacere il scoatem din forma si il lasam la racit, timp in care pregatim glazura de zahar pudra.



















Glazura de zahar pudra si lamaie este cea mai simplu de facut si de retinut: nu aveti cum sa o dati in bara cu prepararea ei. Adaugam zaharul pudra peste sucul de lamaie pana cand obtinem consistenta dorita, amestecand usor cu un mixer sau chiar cu telul! Cu o lingurita, ornam bundt cake-ul cu glazura de lamaie dupa preferinta. Presaram bucati de coaja de portocala confiata, cumparate de la Lidl in "saptamana deliciilor la cuptor" si taiem o felie generoasa pe care o savuram in liniste!



















12 comentarii:

  1. oh, ce bine arata! cred ca miroase sublim :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Simplu si delicios! Sa nu mai spun ca arata senzational!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata! Ma inscriu la o portie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata tare bine si e perfect ptr provocarea lunii!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata de vis! Iar gustul trebuie sa fie tare bun! Sper ca ti-a mai ramas o feliuta si pentru mine! :) Am modificat postarea si am inclus si reteta ta, sper ca totul e ok acum. Pup cu drag!
    http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/12/reteta-mea-de-suflet-pe-anul-2011.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte fain arata , pufos , galben , nu pot decat sa inghit in sec .

    RăspundețiȘtergere
  7. bun si aratos! in perioada asta a anului,daca manaci portocale,e pacat sa nu-ti faci propria coaja de portocala confiata,e foarte simplu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata bine si sunt sigura ca este si f bun!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ioii ce bine arata!!! Preparate unu si unu la masa provocarii! Delicioase arome! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat de bine arata! si ce minunata e culoarea!

    RăspundețiȘtergere