Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 martie 2011

Desert la pahar

























Esti intr-o stare de leneveala maxima, nimic si nimeni nu te poate ridica de pe fotoliu din fata televizorului cand suna telefonul! E prietena ta, aia pe care nu ai mai vazut-o demult si care ti-a promis ca trece sa te vada cu prima ocazie cand trece prin oras! Sari arsa, si te vaiti ca nu ai nimic dulce, cu care sa iti impresionezi musafirii! Cand deodata ti-ai amintit ca ai vazut aici pe blog desertul urmator: dulce, rapid si impresionant!
Cantitatile sunt relative, in functie de numarul de invitati nepoftiti:P:
- capsuni
- piscoturi
- cativa biscuiti cu ciocolata (optional)
- budinca de vanilie (preparata dupa instructiunile de pe ambalaj in 5 minute)



















Rupem piscoturile si le asezam pe fundul unui pahar mare! Apoi asezam stratificat restul ingredientelor: budinca, biscuiti, capsuni, iar piscoturi, budinca, biscuiti, capsuni... et, voila!




Dam totul la rece pana cand musafirii iti bat la usa si gasesti momentul sa sevesti desertul serii :)
Pofta buna!
P.S.: La multi ani fericiti prietenei mele dragi, Andreea, si tot binele din lume!

Salata de pui cu avocado

Va mai aduceti aminte de cura de slabire Montignac despre care va vorbeam zilele trecute? Eu inca imi amintesc... cum as putea sa uit, cand meniul imi aminteste asta zilnic?! Astazi la pranz am papat ceva foarte bun, mai ca nu as spune ca este un fel de mancare anost, ca de, suntem la cura! Salata asta a iesit chiar foarte gustoasa, v-o recomand pentru un pranz sau chiar o cina usoara!
Avem nevoie de:
- un avocado curatat si taiat
- o rosie
- cateva frunze de salata verde
- putina ceapa (eu am folosit ceapa verde)
- 100 g pui la gratar sau fiert
Nu e nimic de spus in plus, taiati toate ingredientele si le aruncati intr-un bol! Cred ca nu mai trebuie sa spun ca am consumat-o fara dressing... insa a fost foarte buna pentru ca fructul de avocado a fost bine copt si usor cremos!



















Sa aveti pofta si... la cat mai putine calorii :))

Fursecuri Ovis-Molis

De cand am citit prima data reteta pe gourmandine.ro, am ramas cu impresia gresita ca se numesc fursecuri Olis-Movis :))! Oricum s-ar chema, tot nu vin la tine daca le strigi, trebuie neaparat sa le prapari tu, sa te convingi ce gustoase si fragede sunt! Se topesc in gura pur si simplu!

De ce avem nevoie? Pai:
un galbenus de ou
100 g zahar pudra (plus inca una-doua linguri pentru presarat deasupra)
300 g faina
180 g unt
o jumatate de lingurita de sare
arome (vanilie, ghimbir, scortisoara, lamaie etc) - optional

Formam un aluat din ingredientele de mai sus, pe care il dam la frigider pentru 30 minute! Daca va grabiti rau, dati-l la congelator 10 minute si problema e rezolvata!
Asa... din aluatul rece formam in palma bilute cat o nuca (ies aproximativ 23-24 bilute)!
Asezam bilutele in tava tapetata cu hartie de copt.

Mai departe, cu ajutorul unei cozi de lingura cu capatul rotund (sau orice altceva cu capat rotund) formam niste adancituri in bilute!


Umplem adanciturile formate cu gem de piersici (spune reteta originala), insa eu am avut de capsuni, au iesit delicioase! Oricum, dupa gustul fiecaruia se adauga gemul preferat :)!


Se dau la cuptorul incins la 180*C pentru 12-14 minute sau pana se rumenesc frumos pe margini! Ale mele au stat putin mai mult, m-am luat cu poevstile :)) dar le-am scos la timp ca sa nu se arda! Le scoatem cu grija din tava si le lasam sa se raceasca!
Dupa racire, pudram fursecurile cu zahar pudra! Stergem zaharul pudra de pe mijlocul cu gem cu o pensula inmuiata in gem!
Neaparat sa le consumati la micul dejun cu lapte rece, nu aveti cum sa incepeti ziua intr-un mod mai bun!


vineri, 25 martie 2011

Cheesecake cu jeleu de fructe de padure

(Later edit 05.02.2012: poza este a aceluiasi cheesecake, gatit mai recent)
          De cata vreme imi doresc sa fac un cheesecake bun cu fructe de padure si nu am avut ocazia! Astazi m-am mobilizat si va arat si voua ce bunatate de cheesecake am pregatit!
Am folosit o tava mai mica, cu diametrul de 22 cm, asadar cantitatile au fost urmatoarele:
Pentru blat:
- 180g biscuiti digestivi
- 40g unt
- o lingura lapte
Pentru crema:
- 400g de crema de branza (am folosit Philadelphia)
- 2 oua
- 130g zahar (sau dupa gust)
- 100ml smantana dulce
- esenta de vanilie
Pentru jeleul de fructe de padure:
- 200g fructe de padure congelate (zmeura, mure, afine)
- zahar dupa gust
- un pliculet de gelatina alimentara
Am pregatit blatul in felul urmator: am maruntit biscuitii cu blenderul, am adaugat untul topit si usor racit, apoi lingura cu lapte si am amestecat bine!

          Am turnat amestecul de biscuiti intr-o tava cu pereti detasabili si am folosit fundul unui pahar pentru a intinde amestecul uniform! Am dat tava la frigider pana cand am pregatit crema de branza!
          Intr-un bol, am mixat crema de branza Philadelphia la viteza medie, adaugand apoi si celelalte ingrediente, nefiind importanta ordinea! Mixam in continuare pana cand obtinem un amestec omogen!


          Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti (cel din frigider:P) si dam totul la cuptorul incins la 160*C pentru fix 60 minute!

          Dupa coacere, lasam cheesecake-ul la cuptor cu usa deschisa pentru inca 10-15 minute, asa evitam craparea la suprafata, truc invatat de la Edith (merci, Edith)! Desi se umfla destul de mult la coacere cheesecake-ul se va lasa dupa racire!
Iata-l gata copt si racit:

          Pana cand cheesecake-ul a stat putin la rece, am pregatit jeleul de fructe de padure astfel: la foc mediu am fiert fructele de padure cu zaharul (dupa gust).

          Lasam pe foc pana cand zaharul se topeste! Dupa ce zaharul este topit, luam jeleul de pe foc si adaugam gelatina granule! Amestecam bine si lasam cateva minute sa se domoleasca! Apoi, inainte de a se raci complet, il turnam peste cheesecake-ul deja rece!
Am portionat cheesecake-ul cu un cutit inmuiat in apa fierbinte!
Recomandare: a se consuma cu mare pofta si neaparat a se linge degetele :))

O felie pentru voi:




Omleta cu broccoli la cuptor

          Asa cum mi-am propus, postez o mare parte din retetele preparate pentru pranzul din cadrul curei Montignac! Astazi am pregatit o omleta foarte gustoasa, cu leguma mea preferata, broccoli! La cura sau nu, merita incercata, va asigur!
Avem nevoie strict de:
- 2 oua
- un buchetel mic de broccoli (am folosit 60g)
- o lingurita cu varf de crema de branza degresata

          Incepem prin a taia si fierbe buchetelul de broccoli in apa fara sare! Batem ouale cu o furculita si adaugam crema de branza, incorporand-o cat se poate de bine in compozitie!
Dupa fierbere, scurgem broccoli de apa si il mai taiem putin, daca e cazul! Apoi asezam bucatelele de broccoli intr-o tava unsa cu putin ulei de masline (o lingura am folosit).


          Apoi adaugam ouale batute cu crema de branza!


          Dam tava la cuptorul incins la 180*C pentru circa 20-25 minute sau pana cand se rumeneste:



Tips-uri:
- omleta preparata de mine nu a fost condimentata
- daca nu va intereseaza caloriile continute de omleta puteti adauga cascaval, sunca, alte legume etc.
- 160g omleta cu broccoli contin 275kcal!

joi, 24 martie 2011

Omleta cu ciuperci

Voi incepe prin a va spune ca o viata sanatoasa consta intr-o dieta sanatoasa! Da... veti spune ca e un cliseu si va cred, am citit si am auzit si eu fraza peste tot! Insa incercati sa nu ignorati sfatul de a urma o dieta sanatoasa! Eu mi-am propus sa slabesc putin urmand faimoasa (cred ca e faimoasa pentru ca am auzit foarte mult vorbindu-se despre ea) dieta a lui Michel Montignac! O idee principala a dietei Montignac este bazata pe modul cum se combina alimentele din grupa A (carne fiarta sau la gratar, ouale, pestele, branza degresata sau alte lactate) cu alimentele din grupa B (legumele). Niciodata nu se combina alimentele din grupa A cu cele din grupa C (cereale, cartofi, orez, paste sau porumb). Alimentele din grupa B pot fi combinate atat cu alimentele din grupa A, cat si cu alimentele din grupa C! Alimentele din grupele A si C nu se vor combina niciodata intre ele! In mare, in combinarea alimentelor consta dieta, insa nu voi da mai multe detalii de teama ca voi putea denatura informatia corecta, cartea lui Montignac ("Mananc deci slabesc") o gasiti in format electronic aici, va recomand sincer sa o cititi!
Deci nu va zapacesc si mai mult, va spun scurt ca aceasta omleta este o idee geniala pentru un pranz in cadrul dietei Montignac! Voi face o rubrica in care voi posta mai multe retete pentru dieta Montignac, pentru cei care se hotarasc sa o urmeze sau care deja o urmeaza, uimiti de rezultatele obtinute!
Am preparat omleta din doua oua si 75g ciuperci (3 ciuperci Champignon de dimensiune medie)!
Am curatat si taiat ciupercile felii.



















Intr-o tigaie am incins doua linguri de ulei de masline in care am calit putin ciupercile.



















Intr-un vas separat am batut cele doua oua si apoi le-am adaugat in tigaie peste ciupercile calite.



















Am lasat omleta sa se rumeneasca pe ambele parti!



















Informatii utile pentru cei care urmeaza dieta Montignac:
- din ingredientele de mai sus rezulta o omleta de 140g, echivalentul a 240 kcal
- am servit-o cu o rosie de 110g, echivalentul a 34 kcal
- omleta nu a fost condimentata
Iata asadar un pranz satios si foarte sanatos, la numai 274 kcal!
Slabiti sanatos!

marți, 22 martie 2011

Concurs Decorix

Salut, dragii mei!
Daca a venit primavara, am acceptat provocarea de a participa la un concurs propus de Decorix cu tema: dulce pentru ziua femeii. Desi a trecut ziua femeii, suntem pusi in postura de a impresiona cu o reteta dulce! M-am inscris cu Brownie Cheesecake, reteta care stiu ca v-a placut, a fost apreciata si pe bucataras.ro si care, sper eu, va primi un vot si din partea voastra! Votarea se face prin acordarea unui numar de stelute (de la 1 la 5) retetei pe care o gasiti aici: http://www.decoblog.ro/2011/03/brownie-cheesecake.html! Votarea se face o singura data, asa ca nu va voi cere ajutorul zilnic! Multumesc mult pentru sprijin celor care mi-l vor acorda!

Va pup cu mult drag,
Diana                                                                                                                               

vineri, 18 martie 2011

Carnaciori in foietaj

Carnaciorii pentru bere sunt foarte gustosi, insa sunt si mai gustosi imbracati in foietaj. Daca si foietajul este cumparat, nu ne ramane decat sa taiem fasii aluatul si sa invelim carnaciorii cu fiecare fasie.



















Am taiat aluatul fasii de circa 2 cm latime si 10 cm lungime, insa lungimea difera in functie de marimea carnaciorilor. Am imbracat carnaciorii in aluat, i-am asezat in tava, lasand distanta intre ei si i-am uns cu galbenus de ou. Puteti sa ii lasati simpli sau puteti presara seminte de mac, susan, sare etc. Eu am presarat seminte de mac peste o parte din carnaciori, cealalta parte ramanand simpla.



















Dam carnaciorii la cuptorul incins la 180*C pentru 20-25 minute sau pana cand aluatul este copt si capata o culoare aurie!



















Buuun, eu dau carnaciorii si voi dati berea, bine? Se potrivesc de minune :)

joi, 17 martie 2011

Jeleu de fructe

Prima data cand am gatit jeleu, daca se poate numi gatit! In magazinele din U.K. se gasesc niste pachetele tare dragute cu concentrat pentru jeleu, adaugam apa, punem totul la cuptorul cu microunde pentru un minut, lasam la rece si gata jeleul.



















Eu l-am facut in straturi, in doua culori, folosind doua pachetele de jeleu. Am folosit o forma de silicon pe care am uns-o cu o pensula inmuiata in foarte putin unt topit. Am turnat primul strat de jeleu, am dat totul la frigider pentru doua ore, apoi am adaugat si cel de-al doilea strat, dand totul la frigider pentru alte doua ore. Jeleul a iesit foarte usor din forma, rezultand un fluture perfect!

Mini-pizza

Pentru aceste minunate mini-pizza am folosit acelasi aluat pe care il folosesc de obicei la pizza, framantat din urmatoarele ingrediente:
- 300 g faina
- 200 ml lapte caldut
-20 g drojdie
- 60 ml ulei
- o lingurita de zahar
- o lingurita de sare
Modalitatea de preparare a aluatului o gasiti aici. 
Impartim aluatul dospit in doua parti egale si intindem doua foi avand grosimea de aproximativ 3-4mm. Cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar taiem aluatul sub forma de cercuri.



















Asezam cercurile astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca pentru inca minim o jumatate de ora. Intre timp, pregatim ingredientele pe care dorim sa le contina pizza (sunca, ardei, cascaval, masline, sos de rosii, ierburi aromatice etc).



















Dupa o jumatate de ora in care baza pentru mini-pizza a crescut, le ungem cu sos de rosii si asezam bucatile de sunca. Dam totul la cuptorul incins la 180*C pentru 7 minute, cand vor arata cam asa:



















Dupa cele 7 minute la cuptor, presaram cascaval/mozzarella si pentru cei mici puteti sa va jucati putin si sa faceti "happy faces" cu feliute de masline, cremvursti si ardei.



















Dam mini-pizza la cuptor pentru inca 5-7 minute, dupa care arata cam asa (spre incantarea copiilor):


Baghete rasucite cu sunca si cascaval

Aceste minunate baghete sunt incredibil de gustoase si de rapid de preparat. Intr-adevar sunt facute din foietaj (bineinteles din comert, usurandu-ne astfel munca) insa sunt delicioase, perfecte pentru o gustare rapida la o masa cu prietenii. Reteta este furata din Edith's kitchen, careia ii multumesc pe aceasta cale pentru bunatatile pe care le impartaseste cu noi.
Pentru aproximativ 20 baghete avem nevoie de:
- un pachet de foietaj de 400 g (doua foi)
- ketchup sau pasta de tomate
- aproximativ 200 g sunca presata taiata in felii subtiri
- 150 g cascaval ras
- ierburi aromatice (eu am folosit oregano si busuioc)
- un galbenus de ou
- mac/susan/oregano/sare pentru presarat
Se aseaza prima foaie pe masa de lucru, se unge cu ketchup jumatate din foaie, presaram ierburile aromatice tocate, se aseaza sunca taiata fasii dupa care presaram cascavalul ras!



















Pliem jumatatea libera peste cea pe care am asezat ketchup, sunca si cascaval si, cu ajutorul unui cutit pentru pizza, taiem fasii de 2 cm latime si aproximativ 15 cm lungime. Rasucim fasiile, le asezam in tava, le ungem cu galbenus de ou si apoi presaram mac/susan/oregano/sare dupa gust. Eu am presarat doar cateva seminte de mac.
Se dau la cuptorul incins la 180*C pentru 20-25 minute sau pana ce se rumenesc. Se servesc calde sau reci cu sos de rosii alaturi!

Tocanita cu cartofi

Muream de pofta de tocanita de cartofi si doar pentru mine am gatit o portie :D... se gateste atat de simplu...
Avem nevoie doar de:
- o rosie
- 1 cartof
- o ceapa
- putina pasta de tomate (optional)
- sare/piper
- frunze de patrunjel



















Calim ceapa taiata solzisori in putin ulei incins si cand capata o culoare aurie adaugam rosia taiata cubulete. Lasam amestecul la foc mediu inca 4-5 minute, dupa care adaugam pasta de tomate si cartoful taiat bucati de dimensiune medie. Adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 minute, sau pana cand cartofii sunt fierti!



















Punem tocanita in farfurie si presaram putin patrunjel verde tocat marunt!
Tocanita este ideala pentru zilele de post!