Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 februarie 2011

Souffle de broccoli

Nu va lasati intimidati de cuvantul souffle, asa cum faceam eu de fiecare data cand auzeam vorbindu-se de retete de souffle. Se gateste foarte simplu!!! Si cuptorul trebuie sa faca toata treaba... cuptorul face ca souffle-ul sa fie pufos si aromat! Reteta de souffle de broccoli am gasit-o aici si numaidecat am trecut la treaba, si va spun si de ce! Broccoli este una dintre legumele care contin asa numitele calorii negative, si anume, 100 g de broccoli contin 25 de calorii dar necesita 80 de calorii pentru a fi digerate! Deci, consumati broccoli cu incredere, este o leguma foarte sanatoasa, gustoasa si cu calorii putine!
Avem nevoie de:
- doua linguri de pesmet
- 150g unt
- 5 linguri de faina
- 450ml lapte
- sare
- 100 g cascaval ras
- 500 g broccoli
- 3 oua separate
OPTIONAL: o lingurita de mustar si o lingurita de sos tartar



















Pentru inceput, taiem broccoli in buchetele si le fierbem al dente! Separat, intr-o alta cratita, topim untul si apoi adaugam faina ploaie amestecand incontinuu. Turnam laptele treptat, amestecand in continuare, si obtinem un sos gros, gen Bechamel! Amestecand incontinuu, lasam sosul sa fiarba circa 4-5 minute.



















Cand sosul s-a ingrosat considerabil adaugam cascavalul ras si lasam la foc mic amestecand incontinuu pana cand cascavalul este topit si incorporat perfect in compozitie. Apoi luam cratita de pe foc si adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor.



















Adaugam si buchetelele de broccoli fierte si scurse bine de apa, amestecand usor!



















Batem albusurile spuma tare cu o lingurita de sare si le incorporam in compozitia de broccoli. Atentie, nu mixam, ci amestecam usor cu o lingura de lemn cu miscari de sus in jos! Decat sa fie amestecat prea energic, mai bine sa ramana putin albus neincorporat.



















Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu unt si pesmet si dam souffle-ul la cuptorul incins la 180*C pentru 35-45 minute, pana cand creste frumos si capata o culoare aurie!



















In nici un caz NUdeschideti usa cuptorului in timpul coacerii, souffle-ul nu va mai creste si se va pleosti! Iata-l gata scos din cuptor, aramiu si umflat :P



















Sper ca v-am convins sa incercati reteta, este un deliciu!                                                           

Rulouri de pui pe pat de cartofi

Reteta este foarte asemanatoare cu cea de rulouri cu pui, pe care am pregatit-o cu cateva saptamani in urma! Am vorbit serios cand am spus ca mancam des carne de pui si de asta diversific retetele cu carne de pui cat de mult pot.
Pentru doua portii de rulouri aveti nevoie de:
- doua bucati de piept de pui
- patru felii de bacon
- aproximativ 50g unt
- 2 cartofi mari



















Condimentam pieptul de pui cu sare si piper (sau orice alte condimente va plac) si le invelim in feliile de bacon! Asezam rulourile intr-o tava alaturi de cartofii taiati felii mari, punem deasupra cateva felii de unt si adaugam o cana cu apa!



















Dam tava la cuptorul incins la 200*C pentru circa 45-50 minute sau pana cand rulourile se rumenesc si cartofii sunt copti bine (verificam cu furculita).



















Taiem rulourile felii si le servim alaturi de cartofi. Pofta buna sa aveti!

Abonati-va la postari!

Daca iti plac retetele culinare postate pe acest blog, daca vrei sa fii mereu inspirat si la curent cu tot ceea ce se intampla in bucataria "Can't boil an egg", lucrurile se simplifica pentru tine! De fiecare data cand pe blog va fi postata o reteta culinara poti fi tu primul care afla!
Ce trebuie sa faci?
In partea dreapta sus a paginii blogului, deasupra casetei Facebook, ai un mic formular intitulat Abonati-va la postari! Trebuie sa adaugi adresa ta de e-mail in campul necompletat si apesi butonul Submit! Verifici inca o data adresa ta de e-mail, tiparesti codul din imagine in campul liber si in final apesi butonul Complete subscription request! Automat vei primi pe adresa ta de e-mail un mesaj prin care esti instiintat ca ai fost abonat la Feed si ori de cate ori autorul blogului (adica eu :)), posteaza ceva, vei fii instiintat! Ca sa completezi aplicatia si sa activezi "abonamentul" mai este necesar un simplu click pe link-ul albastru cuprins in e-mail!
De retinut ca abonarea la postarile blogului "Can't boil an egg" este GRATUITA!
Va multumesc!

miercuri, 23 februarie 2011

Piept de pui pane cu orez tricolor

Cred ca nu exista dificultati in preparea pieptului de pui pane, insa pentru a elimina orice urma de indoiala, va spun ca pieptul de pui l-am preparat in 4 pasi:
1. am taiat pieptul de pui fasii, pe care apoi le-am batut cu ciocanul pentru snitele
2. am condimentat fasiile de pui cu sare si piper
3. am dat puiul prin faina, ou si pesmet
4. am prajit fasiile de pui in ulei incins
Pentru garnitura de orez tricolor avem nevoie de:
- o ceapa medie
- un ardei verde
- un ardei rosu
- un ardei galben
- mazare congelata
- 200 g orez cu bobul lung



















Taiem legumele bucatele mici. Calim ceapa in 2-3 linguri de ulei de masline pana cand devine aurie.



















Cand ceapa este calita, adaugam ardeiul taiat bucatele si calim toate legumele pentru 3-4 minute. Apoi adaugam orezul si completam cu apa. Condimentam cu sare si piper dupa gust.



















Lasam orezul sa fiarba, si cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam si mazarea congelata.
Pofta buna!

Brownie cheesecake


Fin, dulce, cremos... asa as putea descrie acest desert in doar trei cuvinte! Ca sa nu mai spun ca se prepara si extrem de simplu...

Ingrediente pentru blat:
(pentru o tava cu dimensiunile 25x35cm)
200 g zahar brun
3 oua
100g unt
100 g faina
100 g ciocolata amaruie (eu am folosit cu lapte)
un strop de esenta de vanilie


Batem untul spuma cu zaharul si adaugam ouale pe rand, amestecand energic.


Punem bucatelele de ciocolata intr-un bol si le dam la cuptorul cu microunde pentru un minut, dupa care adaugam ciocolata topita in compozitia pentru blat.


Tot acum adaugam si esenta de vanilie si in final, faina cernuta, amestecand incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor! Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins la 180*C pentru 30-35minute!


Dupa ce blatul trece testul scobitorii il lasam sa se raceasca complet si incepem prepararea cremei de branza!

Ingrediente crema de branza:
100g de crema de branza Philadelphia
100 g unt
200 g zahar pudra sau dupa gust


Mixam ingredientele pana cand crema devine foarte fina si pufoasa!
Intindem crema usor peste blat.


Glazura o pregatim extrem de simplu, recunosc ca este prima data cand am pregatit-o asa si mi-a placut :)! Asadar, intr-un bol inalt punem 90g ciocolata amaruie sau cu lapte, dupa preferinta, 25 g unt si 25ml smantana dulce. Dam bolul la cuptorul cu microunde pentru un minut. Dupa un minut, amestecam ingredientele energic cu un tel si lasam glazura inca 2 minute la rece, sa se domoleasca, apoi o asezam peste crema de branza!
Lasam prajitura la rece pentru cel putin doua ore inainte de taiere. O taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte!
Si pentru voi, cititorii blogului, iata o bucatica generoasa de brownie cheesecake :)


Sa va fie de bine!

Tot din categoria bownies s-ar putea sa va placa si urmatoarele retete:

Brownies cu alune de padure:

Prajitura marmorata cu mascarpone:


Brownies cu strat de menta:





sâmbătă, 19 februarie 2011

Briose ochiuri

Un mic dejun complex, un start perfect al unei zi pline de energie... cam asa as putea sa descriu minunatele "briose ochiuri".
Pentru a pregati doua portii avem nevoie de:
- 4 felii de paine integrala
- 4 felii de sunca presata
- 4 oua
- sare/piper



















Cu ajutorul unui sucitor, subtiati feliile de paine integrala! Apoi, incercam sa le dam o forma rotunda cu ajutorul unei forme sau chiar cu un cutit!



















Asezam feliile de paine subtiate in tava pentru briose si apoi asezam sunca! Spargem ouale si presaram sare si piper!



















Dam tava la cuptorul incins la 200*C pentru 10-15minute, pana cand ochiurile sunt prajite!



















Pofta buna si o zi superba!

vineri, 18 februarie 2011

Briose Oreo

De fiecare data cand "trebuie" sa gatesc un desert rapid, stiu ce fac: briose! In toate felurile, de toate culorile, cu cele mai neasteptate ingrediente, ca sa nu ne plictisim :)
Asa ca iata ce am facut cu un pachet de biscuiti Oreo si:
- doua oua
- 200 g zahar
- 150 ml lapte
- 300 g faina
- o lingurita de praf de copt
- 50 g unt topit



















Batem ouale si adaugam zaharul. Mixam bine, dupa care adaugam laptele!



















In final adaugam faina amestecata cu praful de copt si untul topit si racit in prealabil! Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena!



















Pregatim tava pentru douasprezece briose. Asezam hartiute pentru briose si biscuitii Oreo (partea cu crema obtinuta dupa desfacerea biscuitilor pe jumatate in sus)!



















Umplem formele pentru briose pe trei sferturi cu compozitia pentru briose. Dam briosele la cuptorul incins la 180*C pentru 18-20 minute!
Le ornam cu frisca si partea fara crema a biscuitilor ramasi!

Sausages casserole

Mi-ar placea sa pot oferi varianta in limba romana a acestui fel de mancare... dar nu prea am avut idei stralucite! Parca nu e nici tocanita cu carnati, nici carnati cu garnitura de legume! Asa ca raman la denumirea originala englezeasca: Sausages casserole.
Este rapid de preparat si foarte gustos!
Avem nevoie de:
-2 morcovi
- un ardei rosu si unul verde
- o ceapa
- doua rosii
- carnaciori afumati/neafumati, dupa preferinta
- o conserva de fasole boabe fiarta



















Pentru inceput, punem carnatii pe gril si ii dam la cuptorul incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Taiem ceapa julien si o calim in doua linguri de ulei incins! Cand ceapa devine sticloasa, adaugam ardeiul si morcovii taiati fasii maricele!



















Calim legumele aproximativ 4-5minute la foc potrivit, dupa care adaugam o jumatate de litru de apa! Lasam totul sa fiarba pana cand apa scade la jumatate! Asezonam cu sare si piper dupa gust!

In final, adaugam fasolea boabe si carnatii prajiti, lasand totul la foc potrivit pana cand incepe sa fiarba!



















Asezam in farfurie, presaram putin patrunjel tocat si... Pofta buna!

marți, 15 februarie 2011

Bagheta frantuzeasca/French baguette

Astazi am pus din nou masina de facut paine in functiune, sa nu leneveasca prea mult... si am gatit baghete frantuzesti, foarte foarte gustoase!
Pentru trei baghete mari avem nevoie de:
- 500g faina alba (eu am folosit semialba)
- 300ml apa calduta
- o lingurita de sare
- o lingurita de drojdie uscata
Am pus toate ingredientele in masina de facut paine, in urmatoarea ordine: apa calduta, faina, sarea si drojdia uscata, si am pornit masina pe programul framantare si dospire (basic dough)!



















Dupa dospire, scoatem aluatul din cuva masinii pentru paine, il rasturnam pe o planseta tapetata cu faina si il framantam usor, incercand sa scoatem toate bulele de aer! Apoi, punem aluatul intr-un bol acoperit cu folie alimentara si mai lasam la crescut inca o ora! Repetam procedura de doua ori, astfel incat aluatul sa stea la dospit trei ore!
Dupa dospire impartim aluatul in trei parti egale!



















Fiecare parte o intindem cu ajutorul sucitorului in forma dreptunghiulara.



















Si apoi rulam aluatul intr-un sul cu lungimea tavii in care urmeaza a fi coapte! Repetam procedeul si cu celelalte doua parti de aluat!
Pregatim tava de copt astfel: formam doua suluri din folie din aluminiu si le asezam la distanta egala unul de celalalt, la fel ca in imagine.
Apoi, asezam hartie de copt pe toata suprafata tavii! Asezam in tava sulurile din aluat, adica baghetele noastre si apoi le crestam cu un cutit pe diagonala. Mai lasam baghetele in tava la crescut pentru inca cel putin o jumatate de ora.



















Ungem baghetele cu putina apa, pentru a capata o crusta frumoasa, crocanta si dam baghetele la cuptorul incins la 220*C pentru 25-30 minute!
Le lasam sa se raceasca sau le putem servi si caldute! Sun perfecte pentu micul dejun, gustare, sandwich-uri si pentru orice alte mese :)!
Pofta buna!