Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 decembrie 2011

Stelute cu nuci si migdale

          Am intrat in febra bucatarelilor pentru Craciun, semn ca mai e foarte foarte putin pana cand Iisus se naste din nou! Este o perioada minunata, cea mai frumoasa de peste an, iar, pe langa bradul impodobit si colinde, mirosul de biscuiti proaspat scosi din cuptor intregeste momentul si face asteptarea Craciunului mai dulce!
          Mie imi place nuca sub orice forma, insa pana acum nu am folosit-o la biscuiti. Asa ca acum urmeaza o reteta de biscuiti cu nuci, dar si cu migdale macinate!

          Pentru o portie de aproximativ 45 biscuiti folosim:
25 g nuci macinate
125 g migdale macinate
un ou si doua galbenusuri
125 g zahar pudra
70 g unt
aproximativ 150 g faina
coaja rasa de la o jumatate de lamaie (aici puteti sa va jucati cu aromele si sa adaugati dupa gust scortisoara, ghimbir, nucsoara etc)
o lingurita de esenta de vanilie
o lingurita de praf de copt

Pentru decor:
zahar pudra (cam 250 g)
un albus de ou
fulgi de nuca de cocos
coaja de portocala confiata

In primul rand macinam nuca si migdalele cu ajutorul robotului de bucatarie.

Intr-un bol incapator mixam untul cu zaharul pudra, dupa care adaugam oul si galbenusurile. Adaugam si aromele, dupa care incorporam si nucile si migdalele macinate!
In final adaugam faina cernuta cu praful de copt si formam o bila de aluat faramicios, dar care se poate intinde usor!
Intindem o foaie de 5 mm grosime pe care o taiem cu o forma stea!


Coacem stelutele in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 8-10 minute sau pana cand varfurile stelutelor capata o culoare aurie.
Le ornam cu pasta de zahar/royal icing dupa plac.
Pentru pasta de zahar folosim un albus de ou si zahar pudra (suficient cat sa obtinem o pasta cu  textura dorita). Batem albusul de ou circa doua minute, apoi adaugam zaharul pudra, continuand sa mixam pana la omogenizare.
In filmuletul de mai jos gasiti gateva tehnici interesante de ornare cu royal icing!

Acestea sunt stelutele mele, ornate cu royal icing, bucatele mici de coaja de portocala confiata (marca Lidl) si fulgi de nuca de cocos!


Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de site-ul Pastai de vanilie si de Andreea Dianu, cea care gateste cu o mare "Pasiune pentru bucatarie"! Iti multumesc pentru invitatie, Andreea!


11 comentarii:

  1. Frumosi si gustosi biscuiteii tai.Bafta la concurs.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumoasa e aceasta febra ;) ... stelutele sunt superbe , iar prezentarea de nota 10 !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelutele sunt foarte frumoase,in special decorul!Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, fetelor! Sper si eu sa castig, macar o pastaie de vanilie :P
    Va pup :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte, foarte frumoase!!!Zilele astea ma ocup si eu de niste stelute:))Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine!! Prezentarea e super!! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si dupa parerea mea, aceasta este cea mai frumoasa perioada din an :)
    Minunate stelute, la fel si prezentarea! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat arata si taaare gustosi!! multa bafta ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Te invit cu mare drag la Provocarea “Reteta mea de suflet pe anul 2011”! Haide sa impartasim cele mai frumoase si mai dragi moment ale anului 2011!
    http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/12/provocare-reteta-mea-de-suflet-pe-anul.html
    Pup!

    RăspundețiȘtergere