Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 decembrie 2011

Mint layer brownies

          Sau negresa cu strat de menta... hmmm, delicios! Personal, cred ca brownie/negresa este cea mai complexa prajitura! Este suficient de dulce, are ciocolata (yummy, yummy), alune uneori si pe deasupra mai poate fi servita cu un strat generos de crema de branza (vezi reteta de brownie cheesecake) sau caramel, sau orice altceva vi s-ar parea potrivit in combinatie cu un blat ciocolatos!
          Reteta pentru brownie este aceeasi folosita la brownies cu alune de padure, cu exceptia faptului ca nu am mai adaugat alune!
          Asadar, la o tava cu dimensiunile de 25x35 cm folosim:
- 150g unt

- 160g ciocolata neagra (72% cacao)
- o lingurita de esenta de vanilie
- 250 g zahar
- 3 oua

- 150 g faina
- 3 linguri de cacao
- o lingurita de sare
- 100 g alune de padure 
Am topit untul si ciocolata la baie de aburi, dupa care am adaugat esenta de vanilie. 
Lasam ciocolata topita sa ajunga la temperatura camerei, timp in care mixam ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si se transforma intr-o spuma aerata deschisa la culoare (aproximativ 7 minute).
Adaugam si ciocolata topita racita peste spuma, dupa care incorporam crema obtinuta peste ingredientele uscate cernute (faina, sarea si cele trei linguri de cacao).
Amestecam cu grija, incercand sa evitam formarea cocoloaselor.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Nivelam compozitia cu o spatula si dam tava la cuptorul incins la 180*C pentru 25-30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

Este foarte important sa nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute de coacere, nici intr-un caz!
Dupa coacere, lasam prajitura sa se raceasca complet (chiar si peste noapte).
Crema de menta o pregatim astfel: mixam 100 g unt moale ( nu topit!!!) cu 200 g zahar pudra pana cand se formeaza o glazura omogena si nu se mai simt particulele de zahar. Acum adaugam esenta de menta si daca doriti, un varf de scobitoare de colorant alimentar verde. Intindem crema peste brownie, dam prajitura la frigider pentru aproximativ o ora, dupa care ornam cu o tableta de ciocolata cu lapte (100g) topita la baie de aburi cu 30g unt!
















Este delicioasa, aroma de menta persista si in combinatie cu stratul de negresa ciocolatoasa nu poate fi decat divina! 





9 comentarii:

  1. Ce mult imi place ideea unor brownies cu menta! Arata delicios :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciocolata si menta.Ce poate fi mai bun.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. extraordinara reteta! sunt fan ciocolata cu menta!

    RăspundețiȘtergere
  4. ador combinatia delicioasa de menta cu ciocolata ♥ ♥ ♥ iar prajiturica aceasta arata minunaaaaaat! pup fata frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm,o combinatie pe gustul meu!!Minunate!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. super idee , plus ca arata extraordinar , bravooo!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata fenomenal!! Iar combinatia ciocolata-menta..este dementiala.. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Moama cred ca-i nebunie curata nu? Am acasa niste ciocolata cu menta. ma racoresc diseara ;)

    RăspundețiȘtergere