Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 decembrie 2011

How Christmas tastes around the world


          De cand am lansat provocarea "How Christmas tastes around the world" zilnic am fost surprinsa in cel mai placut mod de retetele voastre de pretutindeni! Am primit retete din 10 tari ( Romania, Elvetia, Finlanda, Bruxelles, Italia, Anglia, Scotia, Republica Ceha, Portugalia si Illinois - Statele Unite ale Americii), provocarea "How Christmas tastes around the world" ajungand astfel pe doua continente :) Retetele sunt de o diversitate nemaipomenita, ilustrand cate putin din cultura gastronomica a fiecarei regiuni. Mi-a placut nemaipomenit de mult sa intru in bucatariile atator state, si sunt sigura ca si voi veti simti la fel citind fiecare reteta si savurand fiecare fotografie!
          Vreau sa le multumesc din suflet fetelor care au gatit si s-au chinuit sa ne arate ce gust are Craciunul in tara/orasul/casa lor! Asa cum preconizam de la lansarea provocarii, gusturile Craciunului sunt extrem de diferite, iar fetele (ca doar bloggeri de sex feminin au dat curs provocarii) au surprins perfect ceea  ce trebuia de fapt sa insemne acest proiect "How Christmas tastes around the world"! 
          Siiiiiiiiiiiii... sa incepem parada cu preparatele in ordinea in care acestea au fost trimise pe mail!
1. Carnati de porc ca pe Valea Streiului, gatiti pentru masa de Craciun din Calan, judetul Hunedoara de catre Mirela Manoliu - Mirela Gospodina!


2. Pigs in a blanket si o garnitura cu varza de bruxelles in sos de smantana, salvie, pancetta si castane, reteta originara din Londra, Anglia! Puteti citi in detaliu reteta pe blogul Andrei - "Menta si rozmarin"!

3. Tortul cu mandarine vine din Bucuresti din bucataria Laviniei Petris - Top Cuisine avec Lavi si nu lipseste de pe masa traditionala de Craciun! 


4. Bolo Rei - Prajitura magilor este un desert cu specific portughez incercat, pozat si trimis de Ramona Pintea, care locuieste in Almancil-districtul de Faro, Portugalia.


5. Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth - Diva in Bucatarie ne reaminteste gustul romanesc al Craciunului :)


6. Curcanul la cuptor/Roasted turkey face deliciul Craciunului in orasul Hickory Hills, Illinois, Statele Unite ale Americii. Reteta este trimisa de catre Mihaela Pesa Dascalu - De prin lume adunate...


7. Painica dulce a lui Mos Craciun este ideea nelipsita de pe masa de Craciun intinsa in Bucuresti, a lui Emily - Emily's cupcakes!


8. Muschiuletul de porc afumat este un preparat specific bucatariei Adinei Magda - Cat's Kitchen, pregatit cu precadere in preajma Craciunului in Caransebes - judetul Caras Severin!


9. Mancarea rece cu carne de iepure este preparatul care face traditia de Craciun pe masa Alexandrinei - Xandrinne si ale ei ispravi culinare, in zona Bucovinei!


10. Marlenka este o prajitura reprezentativa a Republicii Cehe, unde locuieste Gabriela Iancu - What Liberty Ate!


11. Stelutele de Craciun sunt nelipsite de pe masa de Craciun a locuitorilor Finlandei, loc unde avem ocazia sa degustam preparate traditionale datorita Dorinei Bandalac - Restaurantul de acasa.


12. Fursecurile cu nuca sunt nelipsite de pe masa de Craciun intinsa in Galati de Licuta Marin - Din bucataria mea!


13. Degustam Craciunul in Elvetia cu Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun, trimisi de Kadia Yusupova - In jurul mesei!


14. Dorina Mironescu - singurul participant care nu este food blogger a gatit Haggis cu cartofi si napi, reteta originara din Iverness, Scotia! Pentru ca Dorina nu are blog, reteta va fi postata ulterior aici pe blog, cu acceptul ei :) Si, fie vorba intre noi, asa-i ca s-a descurcat super bine la aceasta provocare??? Iata:


15. Lasagne alla bolognese reprezinta gustul Craciunului in Bologna, Italia, acasa la Ana-Maria Ciolacu - Just love cookin', o lasagna mult diferita de cea pe care noi, romanii, o gatim (mi-am permis sa aduc aceasta completare:P)!


16. "Ce e Craciunul fara turta dulce?" spune Mirela Nita (Cadeaux Sucres) care, desi este originara din Bucovina si actualmente locuieste in Bruxelles, afirma (si nu o voi contrazice) ca asta este gustul Craciunului oriunde in lume :)

          
Retetele tuturor preparatelor participante la provocarea "How Christmas tastes around the world" le puteti accesa cu un simplu click pe imaginea corespunzatoare fiecarui preparat!
          Adresez din nou multumiri din suflet tuturor celor care ati dat curs provocarii si inca de pe acum va urez "Sarbatori fericite", pline de caldura sufleteasca, cu toti cei dragi alaturi, sa aveti parte de fulgi mari de zapada, sa ascultati colinde, sa va bucurati cu inima de magia cu care ne inconjoara sarbatorile de iarna! 


Sarbatori fericite!






15 comentarii:

  1. un proiect minunat, plin de savoare si arome, cu retete care mai de care mai delicioase! te imbratisez cu mare drag ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata provocarea asta, mi-a placut de la inceput, si retetele trimise de fete sunt superbe. Felicitari pentru gazduire, si tie la fel: Craciun Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru idee si gazduire. Totul arata f apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate arata asa delicios!!!Nici nu stiu, pe car"ee dintre retete sa aleg, ca sa le incerc acasa! SArbatori fericite la tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunate sunt toate retetele! urez sãrbãtori fericite tuturor:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Woooowww, ce de bunatati !! Ma bucur mult ca am participat. Felicitari tuturor, toate retetele sunt minunate, nici nu stiu la care sa ma uit mai repede. :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce incantare vizuala, desi recunosc ca am cautat si reteta de cupcakes care au o steluta drept capac, dar n-am gasit-o :( Mi-ar placea sa incerc stelutele finlandeze, lasagne si turta dulce :) si cozonacul… uf! pe toate le-as gusta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fetelor, fara voi, acest mini-proiect nu ar fi fost posibil! Este meritul vostru ca v-ati incantat privirile cu aceste minunate retete si va multumesc nespus!

    @Kadia, draga mea, acelea sunt "mince pies" originare din bucataria britanica, reteta o gasesti aici: http://cantboilanegg.blogspot.com/2011/11/mince-pies.html
    Nu am mai enumerat-o aici pentru ca ma gandeam ca voi deja cunoasteti reteta, am publicat-o in urma cu cateva saptamani!

    Va pup si va imbratisez cu drag!
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunata provocarea!!La fel si retetele!Felicitari!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. am facut si eu in sfarsit http://amainbucatarie.blogspot.com/2011/12/carnati-afumati-dupa-o-reteta.html :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos proiect si frumoasa parada a bunatatilor din atatea colturi diferite .Felicitari gazdei si felicitari patricipantelor !!! Sarbatori fericite tuturor !!

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarta interesanta provocarea,ai reusit sa aduni niste retete superbe!

    RăspundețiȘtergere
  13. hei..si eu de ce nu stiu de provocarea asta? ce-am pierdut! ca avem ceva numa bun ...Scutecele Domnului, Julfa cum i se mai zice la noi, in Moldova lu' Stefan!

    :(((((((((

    RăspundețiȘtergere
  14. Frumos prezentat , multumim de gazduire Diana .

    RăspundețiȘtergere