Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 noiembrie 2011

Biscotti cu merisoare si migdale

Biscotti au origini italiene, sunt niste biscuiti uscati, care se pastreaza fragezi si crocanti pe o perioada mai indelungata de timp. Denumirea de biscotti vine de la latinescul "biscoctus" care inseamna "de doua ori gatit/copt". Asadar, din reteta va reiesi ca biscotti sunt copti de doua ori. Nu doar italienii pot consuma in mod frecvent biscotti, ci si noi ne putem bea ceaiul sau cafeaua cu un biscotto alaturi (sa ma corecteze cineva daca am folosit termenul biscotto la singular gresit - nu vorbesc italiana)!
Astazi am folosit o reteta de biscotti a Marthei Stewart, drept pentru care avem nevoie de:
- 3 cups faina 
- o lingurita de sare
- o lingurita praf de copt si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
- trei linguri de unt (la temperatura camerei)
- 1 cup zahar tos
- doua oua
- o lingurita din aromele Craciunului
- o lingurita esenta de vanilie
- 1 cup merisoare confiate/cranberries
- 1/2 cup stafide aurii
- 3/4 cup fulgi de migdale

Pentru inceput, mixam zaharul cu untul pana cand amestecul devine pufos (cam 3 minute).

Apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand incontinuu la viteza medie pana cand ouale sunt perfect incorporate in compozitie. Adaugam si esenta de vanilie.
Intr-un alt bol, cernem faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, peste care adaugam apoi amestecul din oua, unt si zahar.


Incorporam faina cu ajutorul unei spatule, apoi adaugam merisoarele, stafidele, migdalele si o lingurita din aromele Craciunului!


Incorporam si fructele confiate cu mana, dupa care transferam aluatul pe o suprafata infainata. Framantam aluatul si formam un sul avand lungimea tavii in care urmeaza sa coacem biscotti. Transferam sulul in tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem pentru prima data in cuptorul incins la 175*C pentru aproximativ 30 minute, sau pana cand aluatul devine auriu si incepe sa crape la suprafata, deci va arata cam asa:


Scoatem sulul de la cuptor, lasam sa se racoreasca aproximativ 10 minute dupa care, pe diagonala, il taiem felii de aproximativ 1 cm grosime.


Asezam feliile in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si coacem 7 minute pe o parte, dupa care intoarcem biscotti si ii coacem inca 7 minute pe cealalta parte!


Sunt super aromati, crocanti si merg de minune alaturi de o ceasca fierbinte de ceai, cu lamaie. Se pastreaza vreme de cateva saptamani intr-o cutie inchisa ermetic. Vor fi la fel de crocanti si aromati!
P.S. Sunt super fericita, in Sibiu se arata primii fulgi de nea! Imi doresc sa fie in numar cat mai mare, sa vina Mosul cu sania cu reni, nu cu vreo decapotabila rosie :))





9 comentarii:

  1. draga mea, arata minunat! si in Bucuresti a nins ieri putin! :*

    o zi minunata, plina de zambete! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. deliciosi biscotti, sunt fanul lor, cu reteta ta mi-ai dat un imbold sa ma apuc si eu de facut :D ...
    ti-au iesit ca-n reviste ;) ... dar cu un gust desavarsit :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumosi sunt si tare, tare buni!!!Yummy!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. sambata fac biscotii !!!!! ... si tu si bucatarul maniac mi-ati facut o mare pofta de ei ;)...

    RăspundețiȘtergere
  5. wow nu stiam ce fac cand am intrat pe blogul tau, dar acum nu mai pot pleca… arata super!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari, atat pentru biscuiti cat si pentru prezentare!!!!!Pupici:x

    RăspundețiȘtergere