Faceți căutări pe acest blog

duminică, 30 octombrie 2011

Tartelette cu mere

Ador aroma merelor proaspete, cu atat mai mult cu cat vine din cuptor, imbibata cu aroma de scortisoara specifica toamnei reci ce deja s-a instalat pretutindeni. Placintele, tartele sau prajiturile ce contin fructe sunt preferatele mele, indiferent de anotimp, insa toamna, fructul meu preferat este marul scaldat in scortisoara. Asta ma determina sa fac multe deserturi cu mere, si de fiecare data incerc sa dau deserturilor (in principiu continand aceleasi inrediente) o alta forma!
Astazi am gatit un desert cu mere sub forma tartelettelor, a iesit minunat de rumenit, scortisoros si aspectuos :)
Pentru foaie am folosit:
- 200g faina neagra (se poate folosi si faina alba)
- 120g unt rece taiat bucati
- 60ml apa rece
- o lingura zahar
Am folosit robotul de bucatarie pentru mixarea aluatului, dupa care am impachetat aluatul format in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 30 minute. In acest timp, am ras merele si le-am amestecat cu putina scortisoara si zahar dupa gust.
Am scos aluatul de la frigider, am intins o foaie de 4-5 mm grosime pe care am taiat-o cercuri de dimensiunea formelor de tarte pe care urmeaza sa le folosim.
Asezam cercurile de aluat in tava tapetata cu putin unt (sau peste care am pulverizat spray pentru copt), fixam bine aluatul de marginile tavii si il intepam cu o furculita.
Am pus umplutura de mere in tarte si din foaia de aluat ramasa am decupat fasii de aproximativ 6-7mm latime pe care le-am spiralat si asezat in forma circulara pornind din mijloc, peste umplutura.
Dam tartelettele la cuptorul incins la 180°C pentru aproximativ 20 minute. 
Oricum le-ati servi, sunt delicioase!
Sa aveti o duminica superba si linistita!
Va pup :*

14 comentarii:

  1. Diana arata perfect!
    Felicitari!!
    Da am o intrebare : de unde ai minunatiile alea de forme ? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred si eu ca-s gustoase ...si aratoase .

    RăspundețiȘtergere
  3. arata minunat! imi place si combinatia si aspectul ... ce sa mai? imi placeeeeeeee TOT! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat arata!!!Fragede si aromate!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. cat de frumoase sunt , ca sa nu mai zic cat de aromate ;) ....bravoo!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, fetelor! Si noua ne-au placut foarte mult, doar ca am uitat sa le pudrez cu zahar... Au fost foarte aromate si fara, insa zaharul pudra cred ca le dadea o nota in plus de eleganta :)
    @Alina C.: Formele mi le-am luat din Anglia, am profitat de timpul petrecut acolo si mi-am luat muuuuuulte lucrusoare pentru bucatarie care la noi inca nu se gasesc din pacate!
    Va pup, sa aveti o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunate! Arata excelent! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat arata !! bine ca mi-ai zis Diana , sa-i dau comanda speciala lu sor'mea! de cand caut formele astea.. si mai ales pe cea mare, dar n-am gasit nicaieri!! Delicioase tarte! pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Diana, tartele tale arata perfect, imi plac mult cu mere sau cu orice alta umplutura :)

    RăspundețiȘtergere
  10. M-am topit de placere cand am vazut tartele :) Felicitari, arata minunat! Parca simt aroma de mar copt si spices. O zi frumoasa, Diana :)

    RăspundețiȘtergere
  11. masaj erotic Baia Mare10 noiembrie 2011, 15:03

    Doamne ce bine artata! M-ai cucerit cu reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Doamne, ce bine arata aceste tarte!
    Abea astept sa le fac si eu.

    RăspundețiȘtergere