Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 octombrie 2011

Piuré de dovleac

...folosit pentru tarte si alte sosuri tomnatice! Este acelasi piuré gasit pe raioanele de conserve din supermarket (nu de la noi ce e drept), care este necesar pentru prepararea oricarei delicioase tarte sau alte dulcegarii ce contin dovleac. Procesul este unul extrem de simplu!
Se taie un dovleac pe jumatate, se curata de samburi, se tapeteaza cu scortisoara, ghimbir macinat si nucsoara, se aseaza cu burta in sus intr-o tava in care turnam 500ml apa calduta si se da la cuptor pentru o ora, la 160°C. Atentie, bucataria va mirosi instantaneu a scortisoara si ghimbir si va fi greu sa rezistati tentatiei de a nu deschide cuptorul si a imbuca din dovleac :))!



Dupa coacere, constatam ca are coaja inmuiata, il rasturnam usor si ii scoobim miezul cu o lingura!

Lasam miezul sa ajunga la temperatura camerei, dupa care il mixam pana cand obtinem un piuré fin si moale.
Il punem intr-un borcan cu capac si il dam la rece pana in momentul folosirii! Eu l-am folosit dupa o saptamana la tarta cu dovleac, avea exact aceeasi consistenta si savoare!




2 comentarii: