Faceți căutări pe acest blog

luni, 26 septembrie 2011

Ciorba de perisoare a la grec


Nu e prima data cand gatesc ciorba de perisoare, insa e prima data cand o gatesc asa si sincer, alta varianta a ciorbei de perisoare nu voi mai incerca. Asta a fost pur si simplu completa, deosebit de gustoasa!

Ingrediente ciorba:
(pentru 3 litri de apa)
o ceapa mare
un ardei capia mare
2 morcovi
o radacina de telina
o rosie mare decojita
sare

Pentru perisoare:
200 g carne tocata amestec porc si vita
un ou
sare, piper
o lingura faina
o lingura gris
o ceapa mica taiata cat mai fin

Am dres ciorba cu:
doua galbenusuri
100 ml smantana
o lingura otet de cidru de mere
tarhon din otet

Taiem toate legumele dupa plac ( eu le tai de obicei fasiute).


Calim ceapa in 3-4 linguri de ulei pana cand devine sticloasa, apoi adaugam celelalte legume si calim inca 5-7 minute la foc mediu.



Adaugam apa si sare dupa gust si lasam sa fiarba la foc mediu 20 minute, timp in care trecem la pregatirea perisoarelor.
Amestecam toate ingredientele pentru perisoare intr-un bol si formam o pasta omogena.


Cu mainile infainate, modelam din acest amestec bilute de marimea unei nuci, mie mi-au iesit vreo treizeci.


Micsoram flacara aragazului si adaugam usor cate o perisoara cu lingura! Daca ciorba fierbe prea tare, perisoarele se "sparg" si nu isi mai pastreaza forma rotunda, pentru asta e important sa lasam ciorba sa fiarba la foc mic!
Mai lasam ciorba sa fiarba cu perisoare cu tot cam 15 minute, dupa care o dregem cu ou, smantana, otet si tarhon.


Adaugam putina ciorba peste amestecul pentru dres, amestecam bine astfel incat sa nu ramana cocoloase  de smantana si apoi turnam totul in oala cu ciorba!
Servim calda, cu smantana si ardei iute!




E delicioasa, pe bune! :)

4 comentarii:

  1. Aseara am descoperit blogul tau si ma bucur mult.Felicitari! Chiar daca nu poti fierbe un ou :))) reusesti multe altele. BRAVOOOOOOOO!!!!
    Voi reveni!O saptamana cat mai pe plac sa ai !

    RăspundețiȘtergere