Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 august 2011

Prajitura Snickers


Vestita pe toate blogurile culinare, si de curand si in casa noastra, prajitura ce poarta numele renumitului baton cu ciocolata Snickers s-a remarcat prin gustul delicios de ciocolata amestecata cu nuci caramelizate! Prajitura s-a "topit" instantaneu de pe farfurie, dovada a faptului ca intr-adevar a fost delicioasa!
Reteta folosita este o combinatie a doua retete ale aceleiasi prajituri, Snickers!
Iata reteta:
Blat:
- 6 albusuri
- 100 g zahar
- o lingurita de praf de copt
- 200 g nuci
- 4 linguri de faina
- 2 linguri de gris
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se incorporeaza treptat zaharul, batandu-se inca 5 minute la viteza maxima a mixerului. Trecem la incorporarea nucilor macinate, a fainii si grisului, folosind o lingura cu care executam miscari usoare si ample de sus in jos :)!


Amestecul astfel obtinut se intinde cu ajutorul unei spatule intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180*C pentru aproximativ 25 minute, sau pana cand se rumeneste usor!


Cat timp blatul se coace, razuim o tableta de 200 g de ciocolata alba si apoi o dam la frigider! Recomand o ciocolata elvetiana, pe care o gasiti in magazinele Lidl, no name in Romania as putea spune, insa dupa parerea mea este cea mai buna ciocolata alba mancata vreodata!


Dupa coacerea blatului, se presara ciocolata razuita scoasa de la frigider pe blatul inca fierbinte! Ciocolata se va topi usor si nu mai este necesara topirea ciocolatei in prealabil la baie de aburi!


Trecem la prepararea cremei caramel pentru care avem nevoie de:
- 13 linguri de zahar tos
- 6 galbenusuri
- 200 g unt
- 200 g nuci taiate
Caramelizam cele 13 linguri de zahar tos! Cand obtinem un sirop gros si zaharul este topit in intregime, adaugam untul. In final, adaugam galbenusurile batute in prealabil (pana cand au devenit albicioase si si-au dublat volumul).


Amestecam galbenusurile cu amestecul de caramel inca 2 minute la foc mediu, dupa care adaugam nucile taiate si lasam amestecul sa se raceasca.


Lasam crema caramel sa se domoleasca, dupa care o turnam peste blatul acoperit de ciocolata alba! Lasam prajitura sa se raceasca complet, dupa care o dam la frigider doua-trei ore!
Scoatem prajitura de la frigider si o acoperim cu 200g de ciocolata topita (am folosit o tableta de 100 g de ciocolata cu lapte si o tableta de 100 g de ciocolata amaruie).
Putem sa lasam glazura ca atare sau sa ne jucam cu furculita si sa incercam sa facem un model cu romburi (cazul meu). O lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei.
O dam la congelator 20 minute inainte de taiere! Vom obtine felii perfecte!
Va servesc si pe voi cu una!




9 comentarii:

  1. am mai incercat si alte retete de Snikers, dar aceasta a fost cea mai buna.Am facut-o ieri si am "dat gata" pe toata lumea.Am incercat multe retete de la tine si toate au fost pe gustul meu. Multa sanatate si succes in continuare. Teodora

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Teodora! Am avut o zi foarte proasta care datorita tie s.a sfarsit intr.un mod mai placut! Ma bucur mult ca iti plac retetele si te invit cu drag sa treci pragul blogului meu ori de cate ori cauti o reteta. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cautat reteta si de data asta o si salvez si bineinteles pregatit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Link ехсhange is nothing еlse but іt
    is just plасing the othеr perѕon's web site link on your page at appropriate place and other person will also do similar for you.
    Feel free to surf my blog Tableta samsung galaxy tab ieftina

    RăspundețiȘtergere
  5. I love ωhat you guys aгe usually up too. This type of clevеr work and exposure!
    Keep up the awesome works guуѕ I've incorporated you guys to our blogroll.
    Check out my homepage :: nikon d5100

    RăspundețiȘtergere
  6. Very niсe poѕt. I just stumbleԁ uρon уouг wеblog and wanted to sаy that І've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I'll bе subscribing to your rѕs feed
    and I hope уou wrіte again very soon!
    Feel free to visit my homepage : camera foto nikon

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata excelent si nici nu pare dificil de facut

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari, prajitura arata minunat si planuiesc sa o incerc si eu de sarbatori. Ati putea sa imi spuneti ce dimensiuni are tava pe care ati folosit-o.
    Florina

    RăspundețiȘtergere