Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 iulie 2011

Strudel cu mere...

 ... si o pruna, ramasa de la delicioasele mele galuste cu prune :). Si tot din ciclul: retete cu foietaj, și de post! Nimic mai simplu si mai rapid, si cat de gustos... iti lasa gura apa!

Ingrediente:
o foaie de aluat foietaj
trei-patru mere
o pruna mare (care da o culoare rosiatica nemaipomenita strudelului)
zahar si scortisoara dupa gust

Incepem cu decojirea, indepartarea samburilor si taierea merelor si a prunei. Apoi adaugam zaharul si scortisoara si le calim la foc mic pentru cateva minute, atat cat sa se imbine aromele si sa se topeasca zaharul.

          Aluatul de foietaj il intindem pe masa de lucru folosindu-ne de folia in care a fost impachetat. Pe lungime, in partea de mijloc a foii asezam fructele calite si racite.


Taiem marginile foii in fasii de cate 3 cm, la o distanta de 5-6 cm de la margine spre interior. Aducem fiecare fasie la mijoc, peste umplutura, in ordine, de sus in jos. Sper ca imaginile vor fi graitoare.




Se transfera strudelul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180*C pentru 25-30 minute, sau pana ce capata o frumoasa culoare aurie. Se presara zahar pudra si se serveste cu multa pofta!



4 comentarii:

  1. O idee interesanta umplutura asta de mar cu pruna si ce frumos arata!Imi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce foietaj ai folosit ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, nu as putea sa iti raspund exact, de obicei cumpar si folosesc foietaj marca Linco! Probabil Linco am folosit si pentru strudel!

      Ștergere
  3. Arata foarte bine......mmmmm!

    RăspundețiȘtergere