Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 iunie 2011

Muschi de porc in crusta de mirodenii

























Dupa o fooooaaaaarte luna pauza de blogging, revin cu aceasta minunata fripturica slow cooked cu o ocazie speciala. Simplu de realizat, mirodeniile sunt secretul deliciosului festin! Neaparat trebuie incercata!
Avem nevoie de:
- o jumatate de kilogram de muschi de porc
- patrunjel frunze (uscat)
- boabe de mustar
- boia de ardei dulce (sau picant - dupa gust)
- foi de dafin
- piper
- sare
- vegeta
Jumatate din cantitatea de condimente se pun pe fundul unei tavi (de preferat din ceramica - le gasiti de cumparat pe www.pentrucopt.ro).



















Asezam bucata de muschi de porc (porcul se poate inlocui cu succes cu vita) si cu cealalta jumatate de mirodenii tapetam un covor frumos multicolor :)



















Dam totul la cuptorul incins in prealabil la 150*C pentru aproximativ 15 minute, dupa care adaugam in tava un pahar (250ml) plin cu ulei si apa (cam jumatate de pahar apa si jumatate ulei). Lasam la copt o ora si jumatate, completand cu apa si ulei in cantitati egale, in cazul in care scade apa si uleiul existent. Carnea capata o frumoasa culoare aurie, iar mirodeniile o culoare usor mai inchisa.
Se serveste cu garnitura preferata (eu am folosit orez fiert si legume mexicane sotate)!
Sa va fie de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu