Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 iunie 2011

Mini-tarte mediteraneene

























De mai bine de sapte saptamani colectionez fiecare numar al ziarului "Adevarul" de vineri. Cunoscatorii stiu ca in fiecare zi de vineri, odata cu ziarul, primim automat o carte de bucate de colectie, marca "Biblioteca Adevarul". Probabil ca vor mai urma retete culinare inspirate din aceste minunate carti (toate ilustrate si cu descrierea ampla a pasilor de gatire), insa astazi va prezint doar una dintre retete, prima, mini-tarte mediteraneene.
Avem nevoie de:
- un pachet de foietaj (eu folosesc mereu Linco)
- bacon
- branza feta
- rosii Cherry
- masline (eu am uitat de ele :))...)
- cateva rondele de ceapa verde
- piper
- busuioc
- oregano
Preincalzim cuptorul la 180*C.
Pregatim aluatul, pe care il intindem in folia in care a fost impachetat si il taiem in patratele cu ajutorul unui cutit cu zimti pentru patiserie.



















Pregatim toppingul. Taiem baconul fasiute subtiri, razuim branza feta, iar rosiile Cherry le feliem subtire.
Punem toate aceste ingrediente peste mini-tartele deja taiate.



















Transferam mini-tartele in tava tapetata cu hartie de copt si inainte de a le pune in cuptor nu uitam sa presaram piper, oregano si busuioc, pentru o aroma aparte.



















Dam tava la cuptorul deja incins pentru aproximativ 20-25 minute, si iata rezultatul:



















Se servesc calde, cu sos de rosii sau fara, dupa bunul plac! Sunt... amazing :) si atat de simplu de preparat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu