Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 aprilie 2011

Omleta englezeasca

























Sau mai bine zis "scrambled eggs" in haine festive! Ideala pentru un mic dejun copios, plin de rasfat, cu siguranta mica omleta va va incanta privirile si stomacul :)!
Pentru doua portii de omleta avem nevoie de:
- 3-4 oua (in functie de cat de mari doriti sa fie portiile)
- doua foi de tortilla
- 50 ml lapte
- cateva rosii cherry
- cateva fasii de ardei verde
- putina verdeata tocata (patrunjel, coriandru etc) pentru decor
- putin unt pt incins tigaia



















Pentru inceput, ungem doua forme termorezistente cu putin unt si asezam foile de tortilla in ele (pliem foile de tortilla pentru a lua forma vasului). Dam formele la cuptorul incins la 200*C pentru 8-10 minute, pana cand foile devin maronii pe margini si crocante.



















Incingem putin unt (cam o lingurita) intr-o tigaie adanca. Adaugam ouale batute si, amestecand incontinuu, adaugam si laptele. Pastram lingura (de lemn de preferinta) in miscare incontinuu. Luam tigaia de pe foc cand omleta este coapta! Lasam omleta sa se domoleasca putin si apoi adaugam rosiile cherry taiate pe jumatate si fasiile de ardei verde! Amestecam ingredientele cu miscari usoare de sus in jos si apoi le asezam in cosuletele din foi de tortilla, tocmai scoase din cuptor! Se decoreaza cu putina verdeata tocata si se servesc cu maaaaare pofta!
Sa va fie de bine!

3 comentarii:

  1. Foarte misto reteta,o voi incerca si eu in concediu!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alice Georgiana: E si foarte delicioasa, foaia de tortilla e foarte crispy, si cu omleta...hmmmmm, ce buna e! Merita incercata reteta! Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super idee si cu siguranta foarte gustoasa!

    RăspundețiȘtergere