Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 aprilie 2011

Enchiladas cu spanac

...sau mai bine spus cu urzici tocate! Raspunsul meu vine prompt cand sunt rugata sa aleg intre urzici si spanac! Clar, urzici, mai ales acum, ca e sezonul lor! Eu am copilarit la tara si era mai mare bucuria si incantarea cand apareau in gradina urzicile si viorelele! Insemna ca primavara a venit, ziua se marea si aveam mai mult timp de joaca prin toate locsoarele! Cutreieram vai, dealuri, paduri in cautare de flori pentru mama! Mereu ne intorceam cu bratele pline de flori, istovite (eu si sora mea) dar gata sa o luam de la capat a doua zi!
Mereu urzicile tocate imi vor aminti de copilarie, familie, primavara!
A fost cam lunga introducerea in meniul de azi... dar trebuia sa scriu mica poveste a urzicilor tocate! Enchiladas nu are nimic de a face cu copilaria mea, este o mancare cu specific mexican, care se face cu carne (pui, porc, vita, carne tocata), legume (fasole neagra, spanac, ardei etc etc) si sosul specific enchiladas sau salsa (in cazul meu)! Evident, am inlocuit spanacul cu urzici!
Pentru cinci enchiladas avem nevoie de:
- cinci foi de tortilla
- sos salsa
- o mana buna de urzici proaspete
- o lingura faina
- 20-30 g unt
- 100 ml lapte
- 100 g branza de vaci/ricotta
- 150 g cascaval
- o jumatate de piept de pui sau 150 g
























In primul rand incepem prepararea sosului de urzici sau spanac! Urzicile se spala bine, sub un jet de apa rece si se fierb in apa cu putina sare! Dupa fierbere se scurg de apa si se maruntesc cu un cutit!
Puiul se pune la prajit la grill.
Buuun... intr-o cratita punem cele 30 g de unt si lasam sa se topeasca dupa care adaugam usturoiul taiat marunt. Nu lasam usturoiul sa se rumeneasca!



















Adaugam lingura de faina si amestecam incontinuu! Apoi adaugam laptele treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn, la fel ca si la sosul bechamel folosit la lasagna! Luam cratita de pe foc si adaugam urzicile/spanacul tocate!



















Omogenizam si apoi adaugam si branza de vaci sau ricotta, ce aveti la indemana!



















Trecem la asamblarea enchiladei. Pe fiecare foaie de tortilla asezam cateva felii de piept de pui (prajit in prealabil) si cam doua linguri de sos de urzici/spanac! Rulam foile si le strangem la capete, la fel ca si sarmalele.



















Am asezat fiecare rulou (in total cinci mi-au iesit) intr-o tava tapetata cu unt, si peste rulouri am adaugat putin sos salsa si am presarat cascaval ras!



















Dam tava la cutporul incins la 180*C pentru 15-20 minute sau pana cand cascavalul se topeste si capata o culoare aurie! Cam asa ar trebui sa arate:



















Si iata si enchiladas gata de savurat, au fost delicioase!

5 comentarii:

  1. Arata excelentttt !!! O sa incerc si eu cat de curand reteta ta. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi am avut 100% meniu a la Diana: micul dejun toast cu sunca si ochiuri, apoi la pranz enchiladas cu spanac si desert apple pie - english version. Super toate au iesit, ca de obicei cand fac retete luate de aici. Mersi si ... multumiri speciale de la al meu sot! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oana, ma bucur nespus ca v-au iesit toate bune! Va multumesc si eu, sa va fie de bine si sper sa va inspir in continuare!
    Pupici,
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  4. ei, gatesti cam prea bine pt cineva care nu stie sa fiarba un ou :))). Super arata, mor de pofta! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Silvia, multumesc mult! Te rog sa te servesti cu o portie de enchiladas, daca ti-e asa pofta:P! Glumeam, pupici, multumesc pt vizita!

    RăspundețiȘtergere