Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 aprilie 2011

Briose festive

... si tehnica decorarii brioselor cu frosting! Imi pare rau ca o dau in englezisme, as vrea sa traduc corect denumirea acestei creme, in ceva mai mult decat o "glazura" dupa cum spune Google Translate! Am decis sa nu deformez denumirea cremei si sa o numesc in continuare frosting ca la mama ei acasa!
Despre briose nu voi spune prea multe, scriu reteta pe care am folosit-o eu, si vreau sa insist mai mult asupra decorarii brioselor cu acest frosting!
Asadar, pentru douasprezece briose am folosit aceeasi reteta ca si aici, deci urmatoarele ingrediente:
- 170 g unt la temperatura camerei
- 125 g zahar
- 2 oua
- 125 g faina
- 30 ml lapte
- o lingurita de praf de copt
- un strop de esenta de vanilie
Amestecam bine untul moale cu zaharul si apoi adaugam ouale batute inainte cu o furculita! Adaugam esenta de vanilie si laptele, iar in final incorporam faina amestecata cu praful de copt! Impartim compozitia in tava de briose tapetata cu hartiute pentru briose si dam la cuptorul incins la 180*C pentru 18-20 minute sau pana cand trec testul scobitorii! Le lasam sa se raceasca! Intre timp pregatim glazura (frosting).
Pentru frosting avem nevoie de:
- 100 g unt moale, insa atentie NU topit
- 200 g zahar pudra
- coloranti alimentari (optional)
- esente si arome (optional)



















Punem toate ingredientele intr-un bol si le mixam pentru 5-7 minute la viteza medie! Rezulta o crema foarte pufoasa si fina...



















...crema, numita frosting, pe care o vom aplica pe toata suprafata brioselor cu ajutorul unui posh.
Tips-uri:
- daca folositi o punga pentru ornat, puneti posh-ul intr-un pahar si imbracati peretii paharului cu punga, asa va fi mult mai usor de adaugat frostingul, fara sa va murdariti
- dupa ce ati pus frostingul in punga, rasuciti neaparat punga si apasati pana cand crema iese prin capatul de ornat (pe o farfurie, nu direct pe briosa), incercand sa scoatem tot aerul din punga, ca sa obtinem linii si ornamente perfecte
























Cam asta ar fi de spus despre minunatul frosting care face din orice briose unele festive, numai bune de asezat pe o masa gatita de sarbatoare!



















Am pus brioselor in mot si o bucatica de zmeura, ofera o pata de culoare si un plus de savoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu