Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 martie 2011

Supa-crema de dovleac

Supa contribuie la detoxifierea organismului, pierderea kilogramelor în exces şi întărirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu realizat de Maoshig Ni şi publicat pe health.yahoo.com. Valoarea terapeutică a supei provine din uşurinţa cu care organismul poate să asimileze nutrienţii din ingredientele folosite la prepararea supei, explică specialistul.
Intr-adevar, efectele supelor asupra organismului sunt evidente, evitam riscul balonarii, exista senzatia de satietate si per ansamblu ne simtim mult mai bine, organismul incepe procesul de detoxifiere si de ardere a caloriilor! Nu demult mi-am notat un sir de legume ce contin calorii negative! Ca sa va dau un exemplu: 100 g de broccoli contin 25 de calorii dar necesita 80 de calorii pentru a fi digerate. In topul legumelor cu calorii negative se afla ceapa, insa un loc la fel de important il ocupa si: broccoli, morcovi, telina, dovlecel, castravete, sparanghel, spanac, conopida, fasole verde, ardei iute, andive, ridiche neagra, sfecla rosie! In concluzie, includeti in meniul vostru zilnic legumele cu calorii negative care va vor ajuta sa slabiti, sa va mentineti greutatea si sa va pastrati sanatatea si vitalitatea!
Astazi am gatit supa-crema de dovleac (una din legumele cu calorii negative), o reteta ideala si pentru cei care postesc!
Iata ce am folosit:
- o jumatate de dovleac, curatat de coaja si seminte
- 2 morcovi
- doi cartofi
- cateva frunze de spanac
- smantana (optional)



















Taiem legumele cubulete si le punem la fiert la foc mediu! Dovleacul se fierbe mult mai usor decat morcovii si cartofii, asa ca eu am pus la fiert intai cartofii si morcovii si dupa 3-4 minute de fierbere am adaugat si dovlecelul! Am ales sa nu condimentez supa cu nimic, pentru o varianta cat mai sanatoasa!
Separat, intr-o oala oparim si spanacul (lasam sa fiarba 4-5 minute)!



















Cand legumele sunt fierte le strecuram, pastrand apa in care au fiert, si le pasam cu blenderul. Spanacul il taiem, insa nu il tocam!
Incorporam spanacul in legumele pasate, adaugam o parte din apa in care au fiert legumele (cantitatea de apa difera in functie de cat de cremoasa doriti sa fie supa)! Ornam cu putina smantana (pentru cei care nu tin post) si servim!

2 comentarii:

  1. Am facut astazi supa crema de dovleac si a iesit delicioasa! Abia astept sa incerc si alte retete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana, ma bucur ca ti-a placut supa! Sa o incerci si pe cea de spanac, a fost preferata mea :X Te pup si te mai astept :)

    RăspundețiȘtergere