Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 martie 2011

Placinta englezeasca "Cottage pie"

Nu as stii sa traduc aceasta denumire in limba romana, asa ca am decis sa nu denaturez numele acestei placinte si am numit-o ca la ea acasa: cottage pie (placinta traditionala englezeasca)!
Este o mancare foarte des gatita de englezi si este delicioasa, va recomand sa o incercati, se gateste si foarte simplu!
De ce avem nevoie:
- 500 g carne tocata de vita/porc (eu am folosit de curcan)
- 2-3 morcovi (dupa gust)
- o telina mica (eu am inlocuit-o cu fasole pastai)
- una-doua cepe
- pasta de tomate
- 3 cartofi mari
- 50 ml lapte
- 150 g cascaval
- o lingurita de unt
- condimente dupa gust



















Tin sa precizez ca este relativa cantitatea de legume folosita, daca va place mult ceapa calita adaugati mai multa, daca va plac morcovii, la fel! Totul se face dupa gustul fiecaruia!
Buuun, trecem la preparare! Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei incins! Cand ceapa devine sticloasa adaugam carnea tocata si amestecam pana cand aceasta capata o culoare maronie!
Taiem morcovii si fasolea pastai si le adaugam in cratita peste carnea deja maronie!



















Adaugam si pasta de tomate, amestecam bine, dupa care turnam suficienta apa cat sa acopere carnea si legumele! Tot acum este momentul sa adaugam condimentele! Eu am preferat sa adaug doar sare, piper si putin rozmarin! Lasam totul sa fiarba la foc mediu pentru 15-20 minute! Apa trebuie sa scada considerabil!
Intre timp, curatam cartofii de coaja,ii taiem bucati mici si ii fierbem cu putina sare. Dupa fierbere ii pasam cu laptele si untul si apoi adaugam cascavalul ras. Obtinem un piure putin mai dens decat cel obisnuit!
Intr-o tava turnam amestecul de carne si legume...



















Si apoi asezam piureul! M-am jucat putin cu varful lingurii si am obtinut aceste mici "valuri"!



















Dam tava la cuptorul incins la 180*C pentru 25-30 minute sau pana cand piureul capata o culoare usor aurie!
Este delicioasa, va doresc pofta buna!

3 comentarii:

  1. arata formidabil! eu o stiam de Musaca romaneasca :) acum o gatesc si eu iam iam!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Oana: Nu conteaza denumirea, conteaza ca e absolut delicioasa :P! Multumesc pentru vizita, te mai astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant si educativ articolul dumneavoastra!
    Este bine sa aflirelatari originale si diferite.

    deoarece vorbeam de varietate, pentru cei interesati, am dat de un blog cu relatari generale -
    imbracaminte, pastile de slabit, laptopuri, tablete, telefoane,
    electronice si o multime de alte obiecte la preturi foarte mici,
    dar de o calitate buna.Ce este de retinut pe acest site este faptul ca aduna la un
    loc toate reducerile din magazinele online de pe piata, chiar si cele ale unor branduri renumite.
    www.bazargorj.ro

    Here is my web-site la oferta

    RăspundețiȘtergere