Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 martie 2011

Mini-pizza

Pentru aceste minunate mini-pizza am folosit acelasi aluat pe care il folosesc de obicei la pizza, framantat din urmatoarele ingrediente:
- 300 g faina
- 200 ml lapte caldut
-20 g drojdie
- 60 ml ulei
- o lingurita de zahar
- o lingurita de sare
Modalitatea de preparare a aluatului o gasiti aici. 
Impartim aluatul dospit in doua parti egale si intindem doua foi avand grosimea de aproximativ 3-4mm. Cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar taiem aluatul sub forma de cercuri.



















Asezam cercurile astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca pentru inca minim o jumatate de ora. Intre timp, pregatim ingredientele pe care dorim sa le contina pizza (sunca, ardei, cascaval, masline, sos de rosii, ierburi aromatice etc).



















Dupa o jumatate de ora in care baza pentru mini-pizza a crescut, le ungem cu sos de rosii si asezam bucatile de sunca. Dam totul la cuptorul incins la 180*C pentru 7 minute, cand vor arata cam asa:



















Dupa cele 7 minute la cuptor, presaram cascaval/mozzarella si pentru cei mici puteti sa va jucati putin si sa faceti "happy faces" cu feliute de masline, cremvursti si ardei.



















Dam mini-pizza la cuptor pentru inca 5-7 minute, dupa care arata cam asa (spre incantarea copiilor):


2 comentarii:

  1. Perfecte pentru petrecerea copiilor pe care o pregatesc ! ;))

    RăspundețiȘtergere