Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 februarie 2011

Souffle de broccoli

Nu va lasati intimidati de cuvantul souffle, asa cum faceam eu de fiecare data cand auzeam vorbindu-se de retete de souffle. Se gateste foarte simplu!!! Si cuptorul trebuie sa faca toata treaba... cuptorul face ca souffle-ul sa fie pufos si aromat! Reteta de souffle de broccoli am gasit-o aici si numaidecat am trecut la treaba, si va spun si de ce! Broccoli este una dintre legumele care contin asa numitele calorii negative, si anume, 100 g de broccoli contin 25 de calorii dar necesita 80 de calorii pentru a fi digerate! Deci, consumati broccoli cu incredere, este o leguma foarte sanatoasa, gustoasa si cu calorii putine!
Avem nevoie de:
- doua linguri de pesmet
- 150g unt
- 5 linguri de faina
- 450ml lapte
- sare
- 100 g cascaval ras
- 500 g broccoli
- 3 oua separate
OPTIONAL: o lingurita de mustar si o lingurita de sos tartar



















Pentru inceput, taiem broccoli in buchetele si le fierbem al dente! Separat, intr-o alta cratita, topim untul si apoi adaugam faina ploaie amestecand incontinuu. Turnam laptele treptat, amestecand in continuare, si obtinem un sos gros, gen Bechamel! Amestecand incontinuu, lasam sosul sa fiarba circa 4-5 minute.



















Cand sosul s-a ingrosat considerabil adaugam cascavalul ras si lasam la foc mic amestecand incontinuu pana cand cascavalul este topit si incorporat perfect in compozitie. Apoi luam cratita de pe foc si adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor.



















Adaugam si buchetelele de broccoli fierte si scurse bine de apa, amestecand usor!



















Batem albusurile spuma tare cu o lingurita de sare si le incorporam in compozitia de broccoli. Atentie, nu mixam, ci amestecam usor cu o lingura de lemn cu miscari de sus in jos! Decat sa fie amestecat prea energic, mai bine sa ramana putin albus neincorporat.



















Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu unt si pesmet si dam souffle-ul la cuptorul incins la 180*C pentru 35-45 minute, pana cand creste frumos si capata o culoare aurie!



















In nici un caz NUdeschideti usa cuptorului in timpul coacerii, souffle-ul nu va mai creste si se va pleosti! Iata-l gata scos din cuptor, aramiu si umflat :P



















Sper ca v-am convins sa incercati reteta, este un deliciu!                                                           

2 comentarii:

  1. Minunata reteta. Am facut-o si a iesit senzational si se face si usor.
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi merg la cumparaturi deja lista e facuta cu ingredientele necesare maine trebuie incercat. Arata prea bine pentru a fi lasat pe alta data :-)

    RăspundețiȘtergere