Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 februarie 2011

Prajitura "Ding Dong"

Reteta pentru acesti minunati Ding-dong am preluat-o de aici si am adaptat-o putin ingredientelor avute in bucatarie.
Pentru ca se apropie Valentine's day, am transformat-o putin in ding-dong heart :)), ca tot ne bate inima cu putere in ziua in care ne sarbatorim dragostea!
Asadar, pentru aproximativ 10 bucati avem nevoie de:
- 100 g ciocolata cu lapte/amaruie dupa gust
- 250ml cafea fierbinte/ciocolata calda (eu am folosit ciocolata calda)
- 200 g zahar alb
- 200 g zahar brun inchis
- 3 oua
- 150ml ulei
- 350g faina
- 100 g cacao
- 2 lingurite de praf de copt
- 250ml lapte batut
- esenta de vanilie
-1/4 lingurita de sare



















Intr-un bol mare batem ouale impreuna cu zaharul alb si zaharun brun.



















Apoi adaugam cacao si laptele batut. Amestecam bine in continuare.



















Topim ciocolata si o amestecam cu ciocolata calda sau cafeaua fierbinte. Tot aici adaugam si esenta de vanilie! Turnam totul peste compozitie.



















Adaugam acum si uleiul si in final faina, amestecand totul cu o spatula cu miscari de sus in jos.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam totul in cuptorul incins la 180*C pentru 45 minute!



















Scoatem blatul din tava cat inca este cald si il lasam sa se raceasca complet, aproximativ 2-3 ore in loc racoros, nu la frigider!
Dupa racire, taiem blatul in forma de inima (folosim un cutter pentru fursecuri)!



















Cu un cutit "sapam o groapa" in blat, pe care il umplem cu frisca (amestecata cu putina miere si cu o foita de gelatina dizolvata in apa).



















Asezam capacul peste "groapa sapata" si turnam putina ciocolata topita peste!
Ornam cu frisca si capsuni!

















Un comentariu: