Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 ianuarie 2011

Tortilla con patatas

Nu, nu este vorba despre tortilla mexicana, ci despre mancarea cu specific spaniol cunoscuta peste mari si tari ca fiind a lor! Astazi am gatit tortilla pentru prima data, reteta clasica, cu cartofi (tortilla con patatas) si a iesit foarte buna, au spaniolii cu ce se mandri! Trebuie sa impartasesc si cu voi reteta!
Asadar, pentru o tava cu dimensiunile de 20x25cm avem nevoie de:
- 7-8 cartofi medii, fierti in coaja si apoidecojiti
- o jumatate de ceapa rosie
- un ardei gras rosu
- 100 ml lapte
- frunze de patrunjel
- 2-3 linguri de ulei de masline
- putin unt pentru uns tava
- 4 oua
- sare, piper, nucsoara
- 1/2 lingurita de praf de curry (optional)
- 1/2 lingurita de boia
- o lingurita de cimbru
- 100 g cascaval



















Punem ulei la incins intr-o tigaie, apoi adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat cubulete.



















Dupa aproximativ 3 minute adaugam cartofii taiati felii si amestecam usor! Turnam amestecul astfel obtinut intr-o tava tapetata cu unt!



















Separat, intr-un bol, batem ouale, apoi adaugam condimentele, patrunjelul tocat, cascavalul si laptele, amestecand bine!



















Turnam amestecul in tava, peste legume! Dam tava la copt, in cuptorul incins la 180* C pentru aproximativ 30 minute!




































A fost delicioasa tortilla noastra!                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu