Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 ianuarie 2011

Tacos

Niciodata nu mi-am imaginat ca tacos se pot face atat de simplu. Bine... nu foile pentru tacos, care sunt cumparate, ci umplutura in sine! De fapt si umplutura se poate face in functie de gusturile fiecaruia! Poate fi facuta strict din legume sau putem adauga carne de porc, pui, tocata sau nu! Putem alege tot ce vrem sa contina delicioasele tacos.
Eu am folosit, pentru a umple 10 foi de tacos, urmatoarele ingrediente:
- 500 g carne tocata (am folosit de curcan, insa puteti folosi de orice alt fel)
- doua rosii
- 100 g cascaval ras
- un buchetel de salata (optional)
- condimente (initial vroiam sa folosesc doar sare si piper, dar intre timp m-am razgandit si am folosit si boia de ardei dulce, seminte de chimen si putin coriandru uscat)



















Carnea se pune la prajit in tigaia incinsa cu doua-trei linguri de ulei de masline. Se lasa pe foc pana cand este prajita, apoi adaugam condimentele, amestecand bine inca doua minute. Adaugam 100 ml de apa si lasam totul in tigaie inca 10 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand.



















In timp ce carnea inca este pe foc, pregatim foile tacos. Conform instructiunilor de pe ambalaj, incingem cuptorul la 180*C. Pe o tava tapetata cu hartie de copt asezam foile pentru tacos cu partea deschisa in jos si introducem tava la cuptorul incins pentru exact 3 minute.



















Dupa 3 minute de stat la cuptor, umplem foile tacos cu amestecul de carne tocata, adaugam cateva frunze de salata, cateva felii de rosii si cascaval ras. Bineinteles, nu uitam de sosul salsa, care nu trebuie sa lipseasca!
















Pofta buna! sau Buen apetito! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu