Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 ianuarie 2011

Sarmale in foi de varza murata

Atat de ocupata mi-a fost perioada sarbatorilor de iarna incat am atatea retete de postat acum! Poate tarziu pentru acum, dar cu siguranta la timp pentru sarbatorile de iarna ale anului viitor, voi posta mancarea traditionala a romanilor: sarmale! Mancarea traditionala a romanilor pentru ca asa o numim noi... insa am fost foarte surprinsa la masa de Revelion cand, stand la masa alaturi de un cuplu din Polonia, am aflat ca sarmalele sunt mancarea specifica a Poloniei, insa sub alta denumire... Si de asemenea mai stiam si ca termenul "sarma" este imprumutat din limba turca... deci ma rezum doar la a prezenta reteta pentru sarmale :)!
Pentru aproximativ 70 de sarmale avem nevoie de:
- 1 kg carne de porc
- 3-4 cepe
- varza murata (3-4 bucati, depinde de dimensiuni)
- cateva bucati de slanina
- condimente: sare, piper
- 2 oua
- 200 g orez





















Tocam carnea, slanina, ceapa, le punem intr-un bol, adaugam condimentele, ouale si orezul si framantam o pasta de carne tocata cu care vom umple foile de varza murata.



















Luam din amestecul de carne tocata cate o lingura si o punem peste o frunza de varza murata.



















Apoi impachetam sarmaua, avand grija la capete, te impingem cu degetul inauntru!



















Asezam pe fundul unei oale un strat de varza tocata, cateva frunze de cimbru, dupa care asezam sarmalele pe marginile oalei.




















In mijlocul oalei asezam o bucata de afumatura sau, specific ardelenilor, sangeretele!



















Presaram cateva boabe de piper si acoperim cu cateva frunze de varza murata. Adaugam si putina apa si dam sarmalele la fiert la foc mediu pentru 1-2 ore!
Se servesc cu mamaliguta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu