Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 ianuarie 2011

Salata Caesar

Despre salata Caesar nu sunt prea multe de aflat... Stim ca poarta numele celui care a preparat-o prima data, si anume italianul Caesar Cardini! De asemenea, stim din proprie experienta ca este o salata foarte gustoasa :)
Pentru o portie de salata avem nevoie de:
- un buchetel de salata verde
- piept de pui prajit la gratar
- o lingura de parmezan
- crutoane
- dressing pentru salata Caesar
Pentru dressing avem nevoie de:
- 1 catel mare usturoi
- 2 fileuri ansoa (sau sos Worcestershire)
- 1 varf lingurita sare
- 1 galbenus
- 1 lingurita mustar
- 2 linguri suc de lamaie
- ulei
 Se procedeaza la fel ca si la maioneza, in final adaugandu-se putin sos Worcestershire si un catel de usturoi pisat!
Se toarna dressing-ul peste salata si se serveste!

3 comentarii:

  1. la cum arata...imi ploua in gura!!!e preferata mea:D

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte gustos arata! ai putea sa'mi zici si mie, cum sa fie oul care il adaugam in dressing... fiert, moale, crud? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandra, galbenusul de ou trebuie sa fie crud... am scris ulterior ca se procedeaza la fel ca la maioneza! Pupici, o zi frumoasa

      Ștergere