Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 ianuarie 2011

Quiche cu broccoli

Mereu in cautare de retete noi, astazi am dat peste acest quiche cu broccoli in Teo's kitchen, si numaidecat am pus mana si l-am facut! A iesit super, dupa masa am fost cu totii foarte incantati si cu stomacul plin! Am modificat putin reteta lui Teo, in ideea ca aluatul l-am facut altfel, si anume:
Am folosit:
- 120 g unt
- 220 g faina
- 4-5 linguri de apa rece
- sare dupa gust
Am framantat un aluat din ingredientele de mai sus...



















...pe care l-am intins intr-o foaie de 5mm pe o planseta!Rulam foaia pe sucitor si o asezam in tava tapetata cu putin unt.



















Pentru umplutura avem nevoie de:
- un buchetel de broccoli
- 3 oua mari
- 200 g cascaval ras
- 5 linguri de smantana
- condimente (eu am folosit sare, piper, oregano, busuioc si putin coriandru).



















Punem buchetelul de broccoli taiat la fiert circa 5 minute, dupa care il scoatem din apa fierbinte intr-o sita si il punem sub un jet de apa rece. Asezam bucatelele de broccoli in tava, peste foaia de aluat.



















Intr-un bol batem ouale impreuna cu condimentele, adaugam smantana si jumatate din cantitatea de cascaval ras.



















Adaugam amestecul in tava peste broccoli si apoi presaram cealalta jumatate de cascaval ras.



















Se da la cuptorul incins la 180°C pentru 35-40 minute, pana cand cascavalul este topit si aluatul copt. Ar trebui sa arate cam asa:



















Lasati-l sa se raceasca in tava aproximativ 20 minute dupa care taiati! Este delicios atat cald cat si rece!
Iata-l in farfurie, servit cu doua-trei rosii cherry:



















Un deliciu!!! S-aveti pofta mare!

Un comentariu:

  1. Draga Diana!
    Spor la pregatirile de nunta.Am incercat aceasta reteta si a fost foarte interesanta! Felicitari pentru blog si sa ramai o foarte buna sursa de inspiratie pentru gospodine :)

    RăspundețiȘtergere