Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 ianuarie 2011

Painici cu lapte (Anpan bread)

In urma cu ceva vreme gaseam in magazinele Plus niste painici cu lapte foaaaaaaaarte bune, insa in ultima vreme nu le-am mai gasit. Si nici nu le mai caut... caci astazi am gatit o portie de douasprezece painici cu lapte super delicioase, dupa reteta de aici!
Pentru douasprezece painici avem nevoie de:
- 240 ml lapte
- 1 ou
- 50 g zahar
- 10 g sare
- 500 g faina
- doua lingurite de drojdie uscata
- 70 g unt



















Putem sa folosim masina de preparat paine, caz in care adaugam ingredientele (in urmatoarea ordine: laptele, oul, untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, faina si drojdia) si setam masina pe programul de framantare si dospire.



































In cazul in care nu dispuneti de o masina pentru preparat paine, procedam in felul urmator: facem o maia din 50 ml lapte caldut, sare, zahar si drojdie. Lasam totul langa o sursa de caldura pentru 15-20 minute! Dupa ce maiaua este facuta, adaugam oul batut, untul si faina si framantam un aluat pe care il lasam la dospit (intr-un bol acoperit, langa o sursa de caldura) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul!
Obtinem un aluat elastic, pe care il impartim in patru parti egale si apoi impartim fiecare din cele patru parti in alte trei! Asadar obtinem douasprezece bucati de aluat.



















Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma unei bile! Asezam cele douasprezece bile in forma de copt tapetata cu unt!



















Lasam painicile in tava pentru inca 50-60 minute sau pana cand isi dubleaza volumul si apoi le ungem cu un ou batut!



















Dam painicile la cuptorul preincalzit la 180*C pentru 30-35 minute sau pana cand se rumenesc frumos!



















Sunt bune oricand si oricum... cu cafea, ceai, lapte... unse cu unt, gem sau Nutella!



















Just close your eyes and enjoy them!

4 comentarii:

  1. Draga mea,
    multumim pentru savoarea retetelor tale. Sunt fericita ca existi !
    Referitor la aceasta reteta, stii cumva care ar fi programul indicat de tine pentru o masina de facut paine Moulinex XXL Baguette OW502330 ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Camelia, multumesc pentru cuvintele frumoase! Masina mea pentru paine este Alaska, ceea ce pot sa iti spun este ca aluatul pentru painicile cu lapte a fost preparat cu programul "basic dough", deci framantare si dospire! Cu siguranta si masina ta Moulinex are un asemenea program! Spor la bucatarit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Of, draga Diana , dac-ai stii ... ca nu ma descurc. Poate ca citeste altcineva aceste comentarii si ma ajuta, cineva care foloseste un astfel de tip de masina. Cand o programez, ea imi scoate produsul final, fara ca eu sa stiu ce etape parcurge, intelegi ?!?

    RăspundețiȘtergere
  4. la masina mea moulinex este programul 11, incerc si eu painicile ;)

    RăspundețiȘtergere