Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 ianuarie 2011

Cordon Bleu

Cordon Bleu este un snitel vienez, umplut cu sunca presata si cascaval, foarte raspandit atat in bucataria internationala cat si in bucataria romaneasca! Insa, Cordon Bleu isi are radacinile in Franta, unde a fost preparat prima data!Dar sunt si alte state care isi revendica titlul de prim preparator al renumitului Cordon Bleu :)!
Dar hai sa lasam noi pe altii sa se certe pentru originile Cordonului si noi sa ne apucam de treaba!
Asadar, pentru doua portii avem nevoie de:
- patru fasii de piept de pui
- cascaval fasii
- sunca presata, taiata tot fasii
- doua oua
- faina
- pesmet
- sare, piper sau alte condimente dupa gust



















Procedam la fel ca si in cazul pieptului de pui sibian, si anume: batem fiecare bucata de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, punem in interior trei-patru fasii de sunca si doua-trei fasii de cascaval! Impachetam carnea de pui asemeni sarmalelor si, daca e cazul, fixam capetele cu doua scobitori!



















Trecem fiecare portie de Cordon Bleu prin faina, apoi prin ouale batute si in final prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pana cand devin aurii!



















Se servesc cu cartofi natur, legume sote sau orice alta garnitura va place! Noi l-am servit cu broccoli, morcovi si sos alb de ciuperci, care a iesit demential!
Pentru sosul de ciuperci am procedat astfel: am calit o ceapa mica mica (tocata marunt) in putin ulei de masline, dupa care am adaugat ciupercile taiate (cam 6-7 ciuperci Champignon).



















Am lasat totul pe foc aproximativ 3 minute!



















Intr-un bol amestecam o lingura de faina, condimente (dupa gust) si cateva linguri de lapte. Amestecam bine ca sa nu formam cocoloase. Turnam compozitia peste ciuperci, dupa care adaugam inca 150-200 ml de lapte.



















Lasam ciupercile pe foc pana cand laptele si celelalte ingrediente se transforma intr-un sos foarte fin! Se adauga frunze de patrunjel proaspat taiat marunt!
Se toarna sosul de ciuperci peste Cordon Bleu si se serveste cu muuuuuulta pofta! Eu sunt la cura de detoxifiere cica, dar tot am bagat pe sub nas o bucatica de Cordon Bleu cu sos de ciuperci, prea bine arata si mirosea intr-un fel... irezistibil :)!



















Si iata si sectiunea pacatoasa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu