Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 ianuarie 2011

Chicken Curry

O reteta cu specific indian, care nu necesita descrieri suplimentare. O sa specific doar ca este o mancare picanta, care poate fi gatita atat cu legume, cat si fara! Eu prefer varianta cu legume, pe care v-o prezint si voua.
Pentrru patru portii de chicken curry avem nevoie de:
- un piept de pui taiat bucatele
- un ardei rosu sau galben
- o ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- o lingura de sos de rosii
- 3 morcovi
- fasole verde pastai
- baby sweetcorn
- 1/2 lingurita de coriandru macinat
- o lingurita de ghimbir
- 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita de chilli
- o lingurita de seminte de chimen
- 1/2 lingurita de piper cayenne



















Pentru inceput, tocam usturoiul si il punem la prajit in doua linguri de ulei de masline, iar cand acesta este rumenit adaugam si ceapa tocata cat de marunt cu putinta.



















Cand si ceapa capata o culoare aramie adaugam condimentele si lasam totul pe foc mic pentru 3-4 minute.



















Apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete...



















Cand bucatelele de pui capata o culoare alba, adaugam aproximativ un litru de apa.



















Dupa ce totul da in clocot, adaugam legumele taiate, apoi sosul de rosii.



















Completam cu apa pana cand toate legumele sunt acoperite cu apa si lasam totul sa fiarba la foc mediu. Cand apa a scazut si legumele si carnea sunt fierte, si chicken curry este gata! Se serveste cu pofta, cu garnitura de orez de obicei!

2 comentarii:

  1. nu e chicken curry :) daaaar arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  2. reteta o sa ti-o trimit un pic mai incolo....pe cuvant de cercetas:)

    RăspundețiȘtergere