Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 ianuarie 2011

Chec marmorat

Pentru ca prajitura marmorata cu mascarpone a fost un deliciu si a fost supralaudata, astazi am gatit un chec cu efect marmorat. A iesit foarte pufos, aromat si... frumos marmorat :)!
Pentru un chec, desi va recomand sa faceti doua, se vor termina in timp record:), avem nevoie de:
- 4 oua
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de lapte
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- o lingurita de sare
- esenta de vanilie/lamaie
- o lingurita de praf de copt
- o lingura de cacao pentru efectul marmorat



















Se bat albusurile spuma tare, dupa care adaugam zaharul ploaie!



















Apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, uleiul si laptele, amestecand in continuare! In final adaugam cele sase linguri de faina (amestecata cu praful de copt), ploaie, si amestecam cu o lingura sau spatula de lemn cu miscari de sus in jos! Astfel evitam formarea uratelor cocoloase!



















Pregatim o tava de chec sau... la fel ca si mine, o tava cu dimensiunile 15/20 cm, din material ceramic! Ungem tava cu putin unt si o tapetam cu faina!
Turnam trei sferturi din amestecul obtinut in tava!



















In amestecul ramas, adica un sfert din compozitie, incorporam lingura de cacao! Adaugam pe ici-colo in tava cate o lingura din amestecul cu cacao!



















Pentru efectul marmorat, amestecam (cu miscari circulare) compozitia din tava cu un betigas!



















Dam tava la cuptorul incins la 180*C pentru 30 minute sau pana cand se rumeneste frumos si trece testul scobitorii!
Iata-l gata scos din cuptor:



















Il scoatem din tava si il presaram cu zahar pudra!



















Il taiem cubulete si e gata de servit! Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu