Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 12 ianuarie 2011

Briose bicolore

























Nu cred ca este o surpriza pentru nimeni faptul ca ador sa gatesc briose, sau muffins, sau cupcakes. Si de fiecare data tot altele! De data asta am gatit briose bicolore, aveam reteta demult notata de undeva de pe net, insa nu as stii acum sa precizez de unde este furata!
Asadar, pentru 10 briose bicolore avem nevoie de:
- 75 g unt
- 1 ou
- 130 g zahar
- 130 g faina
- o lingura de cacao
- esenta de vanilie
- 2 linguri de smantana dulce
- o lingurita de praf de copt



















Intr-un bol, mixam oul cu zaharul.



















Cand oul este bine amestecat cu zaharul adaugam cele doua linguri de smantana si esenta de vanilie.



















Mixam in continuare pana ce si smantana si esenta de vanilie sunt incorporate, si adaugam faina si in final untul topit.



















Pregatim tava pentru briose, o tapetam cu hartiute pentru briose, si incepem sa punem cate doua ligurite din amestecul rezultat. Dupa umplerea celor zece forme, in amestecul ramas adaugam lingura de cacao si obtinem un amestec ciocolatiu, din care punem cate o lingurita in fiecare forma de briosa!



















Le dam la cuptorul preincalzit la 180*C pentru aproximativ 12 minute. Facem testul scobitorii ca sa fim siguri ca sunt coapte!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu