Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 ianuarie 2011

Biscuiti "Black forest"


Cred ca am transformat placerea de a face biscuiti in casa intr-o obisnuinta! Una delicioasa, si pe cat de delicioasa, pe atat de pacatoasa! Cutia este plina cu biscuiti, in fiecare zi si, domnule draga, nu te poti abtine cand ai cutia cu biscuiti in fata :))! Neaparat trebuie sa mananci, macar unul de pofta! Si sunt ametitor de buni si aromati! De data asta cu cranberries confiate, sau merisoare, cum se numesc la noi!
Pentru o portie de 40 biscuiti avem nevoie de:
- 150 g faina
- 30 g cacao
- o lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 110 g unt
- 100 g fulgi de ciocolata
- 100 g zahar brun
- 1 ou
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita de ghimbir
- 100 g cranberries/merisoare confiate

Frecam untul spuma, adaugam zaharul si apoi oul intreg. Amestecam bine, pana ce ingredientele sunt bine incorporate! Acum este timpul sa adaugam aromele (esenta de vanilie, ghimbirul, scortisoara si bineinteles, nelipsita sare)! Apoi adaugam faina, cacaua si praful de copt! Obtinem un aluat fraged! Adaugam fulgii de ciocolata si merisoarele/cranberries!


Amestecam toate ingredientele si din aluatul obtinut modelam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor lati in timpul coacerii!


Dam biscuitii la cuptorul incins la 180*C pentru 8-10 minute!


Lasam biscuitii sa se raceasca in tava, pana cand se intaresc! Se servesc cu pofta alaturi de nelipsitul pahar cu lapte! Sa va fie de bine si... atentie la calorii!!! :))

                                                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu