Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 decembrie 2010

Saleuri cu cascaval

Sa nu ma certati ca nu am poze din timpul prepararii saleurilor, aparatul meu a avut o usoara cadere "nervoasa", ca si mine de altfel :)) insa ne-am revenit la timp pentru a poza produsul finit. Si voi fi suficient de explicita in ceea ce priveste reteta.
Asadar, avem nevoie de:
- 250 g cascaval
- 200 g faina
- putina sare
- 200 g margarina Rama
- 1 ou
- sare/mac/susan/chimen (pentru presarat deasupra)



















Mixam bine margarina, apoi adaugam faina. Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen. In final adaugam sarea dupa gust si cascavalul ras. Aluatul obtinut se da la frigider o ora. Este foarte important sa dati aluatul la rece pentru ca altfel nu veti putea modela aluatul in nici un fel.
Dupa o ora, indindeti aluatul pe o planseta, rezultand o foaie de 0.5cm grosime. Puteti sa decupati saleurile cu diverse forme sau sa taiati fasii cu un cutit simplu sau zimtat (cazul meu). Asezam saleurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou, presaram susan/mac/sare/chimen (ce doriti) si dam totul la cuptorul incins la 200*C pentru 15 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Cam asa arata:



Sa va fie de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu