Faceți căutări pe acest blog

vineri, 31 decembrie 2010

Raffaello


Daca doriti sa pregatiti un desert rapid, usor de facut, care nu necesita coacere, si in plus va dati in vant dupa nuca de cocos, Raffaello este alegerea cea mai buna! Am descoperit reteta de Raffaello in caietul vechi de retete al mamei, un caiet fara coperti, trecut prin timp si cu timpul trecut peste el... Insa ceea ce este important este ca retetele inca pot fi citite!

Ingrediente:
(pentru aproximativ 30-40 bomboane Raffaello) 
- 100 g nuca de cocos
- 200 g lapte praf
- 200 g unt
- doua foi lica
- 150 g zahar pudra


Pentru inceput, maruntim bine foile lica (folosim un blender sau le tocam cu ajutorul sucitorului).


Din ingredientele de mai sus (mai putin nuca de cocos) framantam o pasta. Recomand folosirea mixerului doar pentru a freca untul spuma cu zaharul pudra. Apoi folositi lingura pentru ca vom obtine o pasta destul de groasa, greu de amestecat cu mixerul. Dam pasta la frigider pentru o ora!


Din pasta obtinuta luam o parte mica, punem in mijloc o migdala sau o aluna de padure (cazul meu) si formati o biluta pe care apoi o tavalim in nuca de cocos.

  

Pentru musafiri si nu numai, imbracam bomboanele Raffaello in hartiute mici pentru briose. Arata minunat si vor fi pe gustul tuturor!
Later edit: Fotografiile de prezentare au fost refăcute, doar cele din timpul preparării au rămas aceleași. Pe măsură ce voi mai găti preparate deja prezentate pe blog, fotografiile vechi vor fi schimbate cu unele mai bune din punct de vedere calitativ!


Un comentariu:

  1. Ce prezentare frumoasa !! Parca e rupta din povesti. Bravooooo !!!!!
    PS.Ador aceste bombonele !! <3

    RăspundețiȘtergere