Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 decembrie 2010

Prajitura cu bilute de cocos

Intotdeauna mi-au placut mancarurile deloc greu de preparat, dar totusi foarte interesante. Prajitura pe care am gatit-o azi nu face exceptie de la regula, multumesc Naina's kitchen pentru reteta.
Pentru bilutele de cocos avem nevoie de:
- 200 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 2 linguri de amidon
- 100 g nuca de cocos
- 2 linguri lapte praf (optional)
- 2 galbenusuri



















Amestecam branza de vaci cu galbenusurile.



















Cand galbenusurile sunt incorporate adaugam zaharul, amidonul, nuca de cocos si laptele praf.



















Se amesteca totul foarte bine si din amestecul obtinut se formeaza bilute care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.














Pentru blat avem nevoie de:
- 4 oua
- 50 g zahar
- 80 g ciocolata topita
- 3 linguri de cacao
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de amidon
- o lingurita de praf de copt
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul ploaie, apoi galbenusurile mixand in continuare. Adaugam cacaua, faina si amidonul (amestecat cu praful de copt), amestecand usor cu o lingura.




















In final adaugam ciocolata topita.



















Turnam amestecul peste bilute in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180*C pentru 20-15 minute.



















Dupa racire, ornam cu o glazura facuta astfel:
- 100 g ciocolata
- 50 g margarina Rama
- 50 g zahar
- 3-4 linguri smantana dulce



















Ciocolata se topeste la bain-mairie impreuna cu margarina, se adauga zaharul si se amesteca pana cand zaharul este topit. In final se adauga smantana si se amesteca bine.



















Glazura se toarna fierbinte peste prajitura si se poate orna cu ciocolata alba topita, fulgi de ciocolata sau bomboane decor.

4 comentarii:

  1. Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatare, belsug si fericire!
    Foarte faina ti-a iesit prajitura! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat si eu aceasta parjitura si desi am respectat toate cantitatatile si modul de preparare,prajitura nu a iesit.Compozitia cu ciocolata este prea putina si nu este deloc lichida sa se intinda in toata tava.Nu recomand aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deosebita reteta!!! Eu,am adugat o crema cu budinca de vanilie,unt si nuca de cocos!!!! Absolut delicioasa!!!! Este o prajirura care place mult,nu este foarte dulce!!!! Felicitari pt reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deosebita reteta!!!! Felicitari!!! Eu,am adaugat peste blat o crema cu budinca de vanilie,unt si cocos!!!!

    RăspundețiȘtergere