Faceți căutări pe acest blog

duminică, 5 decembrie 2010

Pandispan pentru prajituri

Pandispanul este o prajitura facuta din faina, zahar si oua, de culoare galbena si cu aspect pufos! In general numarului de oua folosite ii corespunde un numar egal de linguri de zahar si faina.
Spre exemplu, pentru prajitura cu mere pe care o gasiti aici, se foloseste un pandispan facut din doua oua, folosind urmatoarele ingrediente:
- 2 oua
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- zahar vanilinat
- o jumatate de lingurita de praf de copt



















Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul ploaie, mixand albusurile in continuare, apoi galbenusurile cate unul.



















Cand galbenusurile sunt incorporate, incepem sa adaugam faina ploaie (in care am pus praful de copt) si sa amestecam usor cu ajutorul unei spatule/linguri de lemn (atentie, intr-o singura directie si cu miscari de jos in sus).



















Pandispanul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unt si faina si se coace pentru 17-20 minute la 180*C.



















Tips:
-Nu deschideti usa cuptorului in primele 12 minute de coacere, altfel pandispanul se poate sa nu mai creasca sau sa se pleosteasca!
-Verificati pandispanul cu o scobitoare, inainte de a-l scoate de la cuptor.
                                                                                                                                                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu