Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 decembrie 2010

Lipie cu varza/ceapa

Pentru mine, asta inseamna o sambata perfecta: o farfurie cu lipie cu varza, ceapa, branza... Asta imi aminteste de copilarie si imi umple stomacul de fericire :))!
Pentru o tava de lipie avem nevoie de aluat dospit, identic cu cel folosit pentru pizza, reteta de aluat pe care o gasiti aici.
Pentru inceput, pregatim umplutura astfel: calim ceapa taiata felii cu sare si piper in putin ulei (pentru lipia cu ceapa) si calim varza taiata, asezonata cu sare si piper in putin ulei (pentru lipia cu varza).



















Impartim aluatul in doua parti egale si intindem doua foi.



















Asezam prima foaie in tava, intindem umplutura pe toata suprafata foii, apoi asezam peste cea de-a doua foaie. Lipim marginile foilor presandu-le cu degetele si intepam lipia cu furculita, dupa care ungem lipia cu ou batut.



















Punem lipia la cuptorul incins la 200*C si o lasam pana cand se rumeneste bine. Gata scoasa din cuptor arata cam asa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu