Faceți căutări pe acest blog

vineri, 31 decembrie 2010

Chec cu visine si migdale

























Un chec care arata foarte fain si este extrem de simplu de preparat, si pe cat de simplu de preparat si aratos, pe atat de delicios.
Pentru un chec avem nevoie de:
- 150 g unt
- 150 g visine glace sau obisnuite (fara samburi)
- 125 g nuci/migdale macinate
- 150 g faina
- 150 g zahar
- 3 oua
- esenta de vanilie/migdale
- o lingurita de praf de copt
- 25 g fulgi de migdale pentru presarat deasupra checului



















Mixam ouale cu zaharul pana cand obtinem un amestec omogen.



















Adaugam faina amestecand usor, dupa care adaugam nucile macinate.



















In final adaugam untul topit si racit si visinele (fara samburi, repet).



















Turnam amestecul astfel obtinut intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si presaram fulgii de migdale deasupra. Dam la cuptorul preincalzit la 170*C pentru 30-35 minute.
Va servesc cu o felie delicoasa de chec:



















Sa va fie de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu